Annonse

Test av Åsnes Breidablikk Hunter og Finnmark 54 fjellski

Ski for hundefolk: Test av Åsnes Breidablikk Hunter og Finnmark 54

Gode ski for hundefolk

Noen hundefolk stoler på egne skiferdigheter og bruker stålkanter, mens andre mener det burde være totalforbud. Vi har testet to alternativer fra Åsnes for deg som vil være på den sikre siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Selv om ski med stålkanter gir økt stabilitet og støtte i krevende terreng, anbefaler vi på det sterkeste å aldri benytte stålkant med hund. Uhellet kan inntreffe lettere enn du aner, gjerne langt fra folk, og kuttskadene er gjerne dype og fatale.

Breidablikk Hunter og Finnmark 54 er begge spesialtilpasset for turer med hund. Uten stålkanter sikrer de minimal risiko for skade av hund. Skiene har bunnsolid konstruksjon, slitestyrke og kvalitet.

Begge leveres med feste for Åsnes kortfelle. Kortfellene festes i fellelåsen midt på framskia, og legges bakover i smørelomma i en håndvending. Kortfellene fungerer suverent og gir spikerfeste, samtidig er smørelommene markerte nok til å ivareta brukbar glid. Tross fravær av stålkanter, sikrer skiene nok støtte og stabilitet.

Breidablikk Hunter en en bred fjellski med stor innsving og brukbare svingegenskaper.

Solid ski med god balanse. Brukbart gå-spenn og meget god bæreflate. Imponerer i kronglete, kupert terreng. Skiene har moderat retningsstabilitet, men gode gå-egenskaper i terrenget og utenfor løyper. De har god flyt i løssnøen og bærer godt under de fleste forhold.

De er også godt egnet med tung sekk. Breidablikk er en ypperlig ski for jegere og bikkjefolk som trives i skogs- og fjellterreng godt utenfor allfarvei. Et godt valg for deg som jakter med hund og er opptatt av bæreevne i løssnøen. Fungerer også fint for isfiskere og naturfotografer som ferdes utenfor løypene.

Finnmark 54 er en lengdestiv allround turski godt egnet for lange turer, marsjer med pulk og tung oppakning. Skiene går fint i sporet, og kan også brukes som marka-ski i løypenettet. De er svært retningsstabile og har veldig gode sving-egenskaper. Brukbar bæreevne den beskjedne bredden tatt i betraktning, men de kommer til kort i løssnøen.

Godt egnet i løypenettet i marka og til skareføre eller scootertraseer i høyfjellet. Anvendelige ski med stort bruksspenn. Et godt valg for jegere og turfolk som har litt mer fokus på forflytning, enn bæreevne og bratte nedfarter.

Breidablikk Hunter

Hundeski uten stålkant. 

Innsving: 22mm. 

Bredde: 86-62-74. 

Vekt: 925 g pr. ski (190 cm). 

Lengder: Fås i lengdene 170, 180, 190 og 200 cm. 

Binding: 75mm/BC. Åsnes fellefeste.

Materiale: Cap med trekjerne i poppel, uten stålkanter. 

Fellelås: Anbefalt skifelle (tilbehør): Åsnes kortfell. 45 eller 58 mm.

Pris: kr 3799,-

Leverandør: Active Brands AS, www.asnes.com

Karakter: 5

Finnmark 54

Hundevennlig fjellski uten stålkant.

Binding: 75mm/BC. 

Fås i lengdene: 170, 180, 190, 200 og 210 cm. 

Bredde: 68-54-61 mm. 

Materiale: Cap med poppel trekjerne forsterket med karbon. 

Vekt: 840 g pr. ski (190cm). 

Fellelås: Anbefalt skifelle (tilbehør): Åsnes kortfell 45 mm.

Pris: kr 3499,-

Leverandør: Active Brands AS, www.asnes.com

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS