Oddbjørn Nordhagen kan smile bredt, han er nordisk mester for tredje gang. I tillegg er hunden Ludde finsk, svensk og norsk jaktchampion. Vi gratulerer! Foto: Privat

Han er nordisk mester for tredje gang

Oddbjørn Nordhagen fra Elverum og finsk spets Fort gjort Ludde (6 år), gikk sist helg til topps i det nordiske mesterskapet for spetshunder i Arvidsjaur i Norrbotten i Sverige.
21. september 2022

Det er første gang noen har vunnet det nordiske mesterskapet med tre forskjellige spetshunder, men eventyret for Oddbjørn Nordhagen stopper ikke der.

Ludde, identisk med fjorårets norgesmester, har i løpet av de siste 14 dagene blitt både svensk, finsk og norsk jaktchampion, og dermed også nordisk jaktchampion! 

Ultimat spenning

– Helt rått, sier Nordhagen til Jakt & Fiske. Vi foregriper neppe begivenhetene om vi tipper Ludde vil melde seg på i kampen om å bli Årets jakthund, ved neste korsvei.  

Les også: Første spets som ble Årets jakthund

Jakt med skjellende hund, er den ultimate jakta, mht. spenningsintensitet. I enkelte tilfeller kan det ta en time å snike seg i posisjon for skudd på en tiur, som sitter 15 meter over hodet på en spets i taktfast los.

Guide: Slik jakter du med spets

Alt handler om at du ser fuglen i veden, før den ser deg. Blir du oppdaget, reiser tiuren – og takk for i dag! 
 

Emneord: 

Siste fra Hund

Tom Lund fra Lørenskog kunne juble da norrbottenspetsen Boss ble utropt til Årets jakthund i Norge under kåringen på Jakt- og Fiskesenteret på Flå. Førstepremien er en Garmin Alpha 200i T5X til en verdi av drøyt 13 000 kroner. Jakt & Fiske gratulerer! Fot
Helt sjef:

Dette er årets jakthund

– Jeg er overveldet, sa Tom Lund da norrbottenspetsen Brattvolls Boss ble utropt til Årets jakthund på Flå 1. september.
Fuglehundklubbens forbund fikk avslag på søknad om utsetting av fasan og rapphøns over fem år. Nå ligger klagesaken hos klima- og miljødepartementet. Foto: Andyworks / iStockphoto
Lavlandssaken:

Tingretten stopper utsetting av fasan og rapphøns

Oslo tingrett stanser utsetting av fasan og rapphøns inntil videre.
Klima- og miljødepartementet gir tillatelse til å sette ut fasan og rapphøns i inneværende år, men advarer samtidig om at praksisen må avvikles dersom en rapport fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) viser uholdbare påvirkninger på naturmangfold e
Lavlandssaken:

Det blir utsetting av fasan og rapphøns i år

Klima- og miljødepartementet omgjør vedtaket og gir tillatelse til å sette ut fasan og rapphøns for prøving og trening av stående fuglehund – men bare ut året.

På forsiden nå