Unngå saltete veier og spander på deg et hundedekken for å holde hunden varm. Foto: Anne Mette Kirkemo

Ta hensyn når kulda biter

I vinter har det bokstavelig vært bikkjekaldt i lange perioder. I streng kulde øker risikoen for at din firebente jaktkamerat kan få frost- og kuldeskader. Ta ekstra hensyn i kulda, kle på hunden og unngå veisalt, råder ekspertisen.
08. februar 2021

– Mens én hund kan takle fem minusgrader helt fint, vil en annen vise tydelig tegn på å fryse. Du ser at hunden fryser når den krummer ryggen, holder halen mellom beina og skjelver. Eller den kan søke inntil beina til mennesker for varme, sier kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige, Siri Martine Brandstorp. 

Unngå veisalt 

Hun viser til at mange hunder kan slite en del med potene om vinteren. Veier som er saltet kan svi og man vil typisk kunne se at hunden hinker bortover, slikker seg mye på potene underveis eller stopper opp.  

– Løsningen er å legge på potefett før man går ut, unngå saltede veier, eller bruke potesokker, påpeker Brandstorp.  

Snø med skare kan det også skade potene ved å lage rifter. Da er potesokker et godt alternativ. Hunder med lite pels/underull kan lett fryse ved lav og moderat aktivitet. Da er et varmedekken på sin plass, slik at man reduserer energitap.  

Som medlem i NJFF får du inntil 34 % rabatt på hundeforsikringen hos Gjensidige. 

Kuldetips

Bruk dekken på hunden dersom den har lite pels  

Fjern snøklumper i pelsen på langhårede hunder 

Gå heller flere og kortere turer, dersom det er svært kaldt 

Bruk potesokker om det er mye veisalt, og på skarpt underlaget, for å unngå såre poter 

Skyll potene etter turen om dere har gått på saltete veier. Bruk potefett ved behov 

 

Siste fra Hund

Ny hundelov:

Regjeringen vil ha kompetansekrav for hundeeiere

Kompetansekrav for hundeeiere og et mer konkret vurderingsgrunnlag for avlivning av hunder er noen av forslagene til en ny hundelov.

Seks av sju norske hunderaser er utrydningstruet

Kun én av Norges sju nasjonale hunderaser er ikke truet av utryddelse. De øvrige seks er i fare for å dø ut, til tross for ti år med forsøk på å redde dem.

Få hunden i form til jakta

En aktiv jakthund kan ha godt av en fysisk hvileperiode, men sommerpausen bør ikke bli for lang. Her er tipsene som får hunden i form til årets store høydepunkt.

På forsiden nå