Annonse

Test av Breeders kløv

Lett og funksjonelt

Breeders hundekløv balanserer praktiske løsninger og lav egenvekt på eksemplarisk vis.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Til tross for lav vekt, framstår kløven både solid og gjennomtenkt i utformingen. Etter første runde med nødvendige tilpasninger av reimer, festes den enkelt ved hjelp av tre hurtigspenner; ett rundt halsen, og to under brystet/buken. Alle spennene er polstret godt, uten å gi ubehag for hunden.

Tilvenning

Selv bruker jeg de to store hovedrommene hovedsakelig til all hundematen som trengs på langtur, samt noe brensel til kokeapparat andre småting. Uansett hva rommene fylles med, er det viktig at de pakkes likt i vekt og volum. Dette sikrer at kløven sitter stabilt over ryggen. Selv om hunden kan bære inntil 2/3 av egen kroppsvekt, er det lurt å venne den til kløving, med gradvis økning av vekt.

Test: Non-Stop Amundsen kløv

Selv foretrekker jeg å ikke gå så veldig mye over halvparten av hundens egenvekt. Dette fungerer bra på våre turer, og hunden ser ut til å trives godt med både kløv og vekt.

God totalopplevelse

På topplokket er det en praktisk lomme til diverse småsaker, som potesokker, multiverktøy etc. Stoffet på kløven er i robust, vannavstøtende nylon. I underkant av lommene, der slitasjen er størst, ligger det et ekstra lag med slitesterkt stoff. Kløven festes til hundebåndet/strikken i bakkant med en D-ring. Dette er en ganske standard løsning.

Test: Sledeverkstedets Togo

Vi synes likevel varianten til NonStop Amundsen (karakter 6 i J & F 2019), med en «flytende» festering som løper fritt sideveis, framstår som en litt bedre løsning. Amundsen har også mer forseggjorte festestropper, som er bredere rundt halsen og dekker under hele hundens bryst. I tillegg har den et ekstra stort topplokk over hele kløven.

Til tross for at Breeders har en noe enklere utforming, trekker opplevd brukskvalitet og den lave vekta produktet opp til en god femmer.

Breeders kløv

Svart og oransje kløv i vannavvisende nylon. Monteres med tre hurtigspenner.
To hovedlommer (forsterket i underkant) og en lomme over topplokket.
To lange reflekser på hver side.
Strikk til festing av f.eks. jakke over kløven. Kommer i str. XS – XL.
Testutgave i str. S passer til hunder fra 15–22 kg. Vekt testutgave: 580 g.

Pris: kr 1599,-

Leverandør: Hekta på tur AS, www.hektapatur.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS