Test av Champion Vanquish

Behagelige hørselsvern

Hørselssansen er god å ha i behold. Vi har prøvd et par romslige, elektroniske øreklokker som gir god beskyttelse både på hagle- og riflebanen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Hørselsvernet fra Vanquish har ekstra romslige klokker. De er asymmetriske i formen sett fra siden, og passer derfor bedre til ørets form enn et par runde klokker, samtidig som de går klar av skjeftet på våpenet.

Belgen rundt øret er både fyldig og myk, slik at klokkene tetter godt selv med briller og skyggelue. Elektronikken har en god og rask cut-off på smell, og lyden kommer raskt tilbake. Lydstyrken justeres via et hjul på venstre klokke, og et grønt lys indikerer at elektronikken er aktivert. Det siste er særlig praktisk for å slippe å holde utstyret til øret for å vite om det er avslått.

En automatisk timer skrur det hele av uten varsel etter 3 timer. Lyden kan forsterkes ganske mye for eventuell postering i skogen, men den svakeste lydstyrken gir normalt lydtrykk. Batteriene varer lenge, og byttes gjennom øreåpningen i høyre klokke. Hørselsvernet kan tilkobles radio via en audioplugg på undersiden.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.