Annonse

Test av Champion Vanquish

Behagelige hørselsvern

Hørselssansen er god å ha i behold. Vi har prøvd et par romslige, elektroniske øreklokker som gir god beskyttelse både på hagle- og riflebanen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Hørselsvernet fra Vanquish har ekstra romslige klokker. De er asymmetriske i formen sett fra siden, og passer derfor bedre til ørets form enn et par runde klokker, samtidig som de går klar av skjeftet på våpenet.

Belgen rundt øret er både fyldig og myk, slik at klokkene tetter godt selv med briller og skyggelue. Elektronikken har en god og rask cut-off på smell, og lyden kommer raskt tilbake. Lydstyrken justeres via et hjul på venstre klokke, og et grønt lys indikerer at elektronikken er aktivert. Det siste er særlig praktisk for å slippe å holde utstyret til øret for å vite om det er avslått.

En automatisk timer skrur det hele av uten varsel etter 3 timer. Lyden kan forsterkes ganske mye for eventuell postering i skogen, men den svakeste lydstyrken gir normalt lydtrykk. Batteriene varer lenge, og byttes gjennom øreåpningen i høyre klokke. Hørselsvernet kan tilkobles radio via en audioplugg på undersiden.

Øreklokkene er svært behagelige å bruke over tid, og oppleves som lite klamme på grunn av de romslige åpningene. Nedsiden er størrelsen; de tar mye plass og ikke er lommevennlige for jaktbruk. Klokkene er utstyrt med en kraftig, godt polstret bøyle, som sammen med innfestingen i de grå plastkoppene gir et svært solid inntrykk.

Chamipion Vanquish hørselsvern har fort blitt min favoritt på banen på grunn av solid utførelse og behagelig passform som ikke treffer kolben ved anlegg.

Chamipion Vanquish hørselsvern

PRODUKTFAKTA: vekt 340 gram inklusive 2 stk AAA batterier. Batterilevetid 100 timer, lydreduksjon: 22 Decibell, 3 ganger forsterkning av lyden, 3 timer automatisk avstengning.

Klokkenes dybde er 46 mm. Høyde og bredde er 113 x 78 mm.

PRIS: kr 1090,-

LEVERANDØR: Schou våpen AS

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS