Annonse

Test av LedLenser MH4 hodelykt

Test av LedLenser MH4 hodelykt

Enkel, rimelig og god hodelykt

LedLenser lanserte i fjor flere hodelyktnyheter. Vi har sett nærmere på en relativt enkel modell, som passer godt til korte kveldsturer så vel som livet i teltleiren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

LedLenser MH4 er enkel å operere, og imponerer med enkel design og god ytelse. Lykta er fleksibel, da den har et avtakbart lampehode.

Du kan dermed bruke lykta håndholdt, feste klemmen på lampehodet i belte eller ytterplagg, eller bruke den som vanlig hodelykt.

Ved første gangs bruk opplevde vi at plastklemma satt veldig hardt, slik at den ble vanskelig å feste eller fjerne. Plastklemmen, som er integrert i hodebåndet, kan imidlertid kun festes på én måte (les: riktig vei), og oppleves etter denne erfaringen svært brukervennlig.

Test: Petzl IKO Core

Det avtakbare lampehodet kan festes med klemme i belte eller jakka.

Lykta gir et behagelig hvitt LED-lys, og har to lysmoduser. Fokussystemet lar deg imidlertid velge mellom smal eller bred spredning av lyset. Du trenger bare å vri lyktehodet for å «styre» lysstrålen, dette lar seg også enkelt gjøre med hanskene på.

Test: Nextorch myStar R

Med ett trykk skifter du mellom lysmodus. Med en styrke på maks 200 lumen, har du en rekkevidde på opptil 130 meter. På lav styrke er rekkevidden ca. 40 meter. Mens du har 4,5 timers batterilevetid på maks styrke, har vi brukt lykta på lav styrke i godt over ett døgn.

Dette varierer selvfølgelig etter temperaturen.

Selv om lykta leveres med ett stk. Alkaline-batteri, kan du også bruke et oppladbart Li-ion-batteri. Denne valgfriheten, samt fleksibiliteten til en såpass «enkel» lykt, liker vi svært godt. Den ser klumpete ut, men synet bedrar.

Filtlaget på hodebåndet oppleves svært komfortabelt mot huden/panna. Det sørger dessuten for at lykta sitter godt, og nærmest fungerer støtabsorberende under aktivitet. Lykta leveres med sju års garanti. Prisen er også innafor!

Hodelykta føles svært komfortabelt mot panna.

LedLenser MH4

Multifunksjonslampe med eget monteringssystem. Kan brukes som hodelykt eller festes i skjorte eller belte. Har en trinnløs sving-mekanisme, som styrer lysstrålen dit du ønsker.

Lykta er beskyttet mot vannsprut og støv (IPX4/IP5X). Diameter, hode: 31 mm. Maks. styrke: 200 lumen.

Batteri: Leveres med ett AA-batteri (kan også bruke oppladbart Lithium-batteri). Batterilevetid: 4,5 t. Fås i svart eller grønn farge.

Vekt, inkl. batteri: 92 g.

Leverandør: Ultimate Nordic AS, tlf. 22 57 50 50, www.ledlenser.com

Pris: kr 449,-

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS