Test av Fenix HP30R

Langtesten

Hvor hardt kan du bruke ei hodelykt, og hvor lenge skal den vare? Hvis den bukker under for slitasje kan du stå der i svarte natta.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

I Jakt & Fiskes marsnummer 2018, omtalte vi hodelykta Fenix HP30R, og ga den høy score (terningkast 5). Meget god lysstyrke og funksjonalitet til en overkommelig pris. (For ei Silva-lykt med samme lysstyrke, kan du øke prisen med 50-100 prosent.) Fenix HP30R gikk også til topps (terningkast 6) i en test av 20 hodelykter hos bladet JEGER/ Dagbladets «Din side» våren 2019.

Men hvor lenge kan du regne med at ei hodelykt av dette kaliberet skal vare? Etter at testperioden var over – høsten 2018 – begynte vårt testeksemplar å fuske. Vi har opplevd ledningsbrudd på hodelykter tidligere, men i dette tilfellet var vi i tvil. Vi bestilte nye eksemplarer av standard-batteriene 18650 (2600mAh).

Lykta fusket av og til, men stort sett lot den seg tenne igjen med litt fikling. Men lykta fusket stadig mer. Vi tippet på brudd i kabelen i overgangen fra batterihuset. Vi grep da til amatørens verktøykasse – gaffa. Kabelen ble spjelket med en spiker og surret med tape. Dermed var vi i gang igjen, og hadde lys helt fram til november 2019. Da var det stopp.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.