Annonse

Test av Huglu Ventus Gr2 Compact Links

Vi har testet Huglu Ventus Gr2 Compact Links, en god og lett hagle for venstrehendte.

Kompakt hagle for venstrehendte

Den som både er venstrehendt og har moderate kroppsmål har lite å velge i ved kjøp av hagle. Denne kompakte Links-hagla er laget spesielt for denne målgruppa.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Hagla har kraftige utkastere og låsehaker under nedre kammer. Legg merke til at kammersidene er sirkelpolert, en fin detalj på en forholdsvis rimelig hagle.

Huglu Ventus Gr2 Compact Light Links er en tyrkiskprodusert over/under hagle som tilgodeser en litt marginal kundegruppe.

Dette er en lett og rimelig hagle spesielt laget for venstrehendte med moderat kroppslengde. En kombinasjon som slett ikke er vanlig hos alle våpenprodusenter.

Venstrehendt

Skjeftet på vår testhagle har forholdsvis lite fall, noe kvinner ofte opplever fordelaktig. Kolben kan nok for enkelte oppleves litt lang, men kan lett kortes ned av en børsemaker. Pistolgrepet passer mindre hender, og linksskyttere er godt ivaretatt ved at toppleveren åpner mot venstre.

Kolben har dessuten såkalt «Cast on», der skjeftet er bøyd mot venstre for at sikteskinna bedre skal møte venstre øye ved anlegg. Pipene er korte for å balansere bedre mot et kort skjefte. Dessuten er vekten beskjeden for en hagle med stålbaskyle, dette harmonerer også godt i et kort våpen.

Automatsikring

Huglu Ventus Gr2 Compact Links

Kompakt O/U links-hagle i kaliber 12/76 med utskiftbare choker, låskasse i stål og skjefte i valnøtt. Leveres også i en versjon for høyrehendte. Plastkoffert inkludert.

Vekt: 3030 g

Pipelengde: 61 cm

Skjeftelengde: 35 cm

Fall ved hæl: 45 mm

Fall ved kam: 35 mm

Toppskinne: 7 mm

Pris: kr 10 490,-

Leverandør: Nordskog AS

Karakter: 5

Låskassa i stål og har en børstet overflate med litt prangende lasergravyr og svarte felter. Dette er en ganske vanlig stil på tyrkiske hagler. Hagla har automatsikring som aktiveres når låskassa åpnes.

Pipene har åpent mellomrom, bortsett fra en kort mellomskinne ved munningen. De går rett i monoblokka i bakkant. På toppen sitter en smal, ventilert sikteskinne. Siktekornet består av grønn fiberoptisk plast. Overflaten er blåforkrommet utvendig, og sølvforkrommet innvendig.

Loddet reimfeste

Hagla er kamret for 76 mm patroner og godkjent for «High performance» stålpatroner. Dermed kan alle kategorier av alternative haglmaterialer brukes. Den har både utkastere og utskiftbare Choker. Det følge med fem løse choker.

Treverket og stålet møtes uten store gap, og grepsfeltene har en svært tett laserskåret nettskjæring. Kolbekappa er beskjeden, men har gummiert bakstykke og glatt hel, som gir lett montering og likevel godt feste mot skuldra.

Hagla leveres med reimfester, der en fin detalj er at fremre feste er loddet fast under pipa.

Lite munningsvipp

Til tross for den lave vekten, er låskassa laget av stål. I bunnen sees en massiv låsekile.

Selv om jeg både er langarmet og i utgangspunktet høyrehendt, ga hagla en overraskende god skyteopplevelse på banen. Metalltilpasningene er gode, og funksjonelt er hagla velfungerende.

Den høye kolben gir beskjeden munningsvipp selv med de korte løpene. Sikringen, som er plassert på tangen, er passe lett og har helt distinkte posisjoner for å unngå fomling. Det samme gjelder løps- velgeren, som er innpasset i sikringen.

Huglu Ventus Gr2 Compact Light Links er en gest til en forholdsvis liten gruppe skyttere, og er helt super hagle om du befinner deg i målgruppa. At den dessuten både er rimelig og godt laget med en del fine detaljer, gjør den til en slugger i sitt segment.

Powered by Labrador CMS