Annonse

NM i Oppdal

Norgesmester i jegertrap

For tredje gang er Johan Harstad norgesmester i jegertrap. Veronica Lilleødegård ble dobbelt norgesmester i dameklassen og nådde sesongens mål: å slå far.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Norgesmesteren gratuleres.

Siste lag inn i finalen var med Johan Harstad og Bjørnar Melby i tet, med hver sine 73 poeng. Frank Våden, Bjørn Roger Malvik og junioren Ole Marius Aandal Astad hadde 72 poeng.

Mens Bjørnar Melby hadde tre bom, skjøt Johan Harstad feilfritt helt til siste skudd. Feilfritt skjøt også Endre Kosberg i finalerundens nest siste lag, men ettersom han hadde tre bom på onsdagens kveldsfinale holdt det bare til sølvet.

Johan Harstad vant NM-tittelen med to poeng fra Kosbergs sølvmedalje.

Johnny Arvid De Wit, Frode Rundhaug og Bjørnar Melby måtte gjennom omskyting for å avgjøre bronsen. De Wit sikret pallplassen.

15 år og til

Tre Gjemnes-finalister

– Skyting er gøy. Når det er bra miljø, blir det bra skyting, sier den nybakte norgesmesteren Johan Harstad til Jakt & Fiske.

Dette er tredje gang han stikker av med norgesmestertittelen, etter å ha vunnet NM i jegertrap både i 2016 og 2018. At han ikke vant i 2020, skylder han spøkefullt på koronaavlysning. Ellers ville han vunnet annethvert år, mener han.

Norgesmesteren sier han selv ikke har skutt så mye i år, fordi klubben har fått mange nye rekrutter som han har trent. Klubben har som mange andre opplevd litt nedgang i korona, men har hatt en oppblomstring etter. Mange som har tatt jegerprøven har ønsket å skyte mer, og bidratt til fornyet skyteaktivitet.

I sistelaget sto også den bare 15 år gamle klubbkameraten Ole Marius Aandal Astad.

– Jeg fulgte med på Ole Marius denne gangen, det tok kanskje litt av presset på min egen skyting, sier Harstad.

Til finalen kom også en tredje klubbkamerat fra Gjemnes JFF, Flemmen Bergsvein.

Beste dame var i praksis avgjort før finalen. Veronica Lilleødegård fulgte likevel løpet helt i mål.

Dobbel norgesmester

At Veronica Lilleødegård, vant som beste dame på leirduesti, ble avgjort dagen i forveien. Men det ble egentlig også tittelen for jegertrap.

Ettersom hun var eneste dame som kom til kveldsfinale, hadde hun med sine 66 poeng før finalen god margin til nummer to, Ann Catrin Hoel Larsen med 44 poeng. Dermed trengte hun kun å treffe fire duer for å sikre seg tittelen som beste dame. Mens Hoel Larsen skjøt en sterk finaleserie med 24 treff, tok ikke Lilleødegård seieren helt på forskudd, og knuste 22 duer.

– Det var veldig deilig med gull i begge greinene. Og veldig lite forventet på trap. For det gjør jeg én gang i året, nemlig under NM, forteller Veronica Lilleødegård.

Hun har hatt litt varierende resultater de siste stevnene, med unntak av Vestlandskarusellen der hun også ble beste dame.

– Jeg vet jeg kan, så det var godt å vise det! Jeg har hatt ett mål gjennom hele sesongen, og det er å slå pappa! Jeg har nådd målet mitt, og klarte det på NM, gliser hun.

Veronica Lilleødegård highfiver stemor Brigitte Lilleeng og pappa Kenneth Lilleødegård.
“Ingen kødder med Kroken” sto det t-skjorta til Abraham Jostein Nesland fra Kroken JFF 3, da de mottok førstepris for lagskytingen for leirduesti. Dagen ettter vinner Skien JFF lagskyting for jegertrap. De kødder med Kroken, som desverre hadde reist før premieutderlingen og fikk ikke vært med på spøken.
Sola skinte på siste dag av NM.
Så ble det ødelagt noen capser i år også. Tre medlemmer fra familien Westad representerte sterkt.
Powered by Labrador CMS