Test av Benelli M2 Black 26

Pålitelig halvautomat

Vi har hentet fram en av Benellis kjernemodeller, M2, og forstår hvorfor den fortsatt selger godt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Den rekyldrevne, halvautomatisk jakthagla Benelli M2 Black 26 leveres med forholdsvis korte pipevalg og kort fortre med begrenset magasinkapasitet.

Dette oppsettet gir en bedre balanse enn vanlige fullskala og gassdrevne halvautomater. Det svarte plastskjeftet er stivt, og inneholder Bennellis rekyldempende Comfortech-system med gummiinnlegg og dyp asymmetrisk kolbekappe.

Test: Mossberg 940 JM Pro

Kolbens posisjon kan tilpasses individuelt med ulike mellomstykker (shims) i kolbehalsen og ved festeskruen bak. Låskassa er i svarteloksert aluminium. Sikringen er en romslig tverrbolt bak avtrekkeren. De sirkelpregede grepsflatene i skjeftet gir mye friksjon. Hagla er solid laget, og tåler alt av haglmaterialer.

Sikkert valg

Benelli M2 kan se ut som en litt trist og gjennomsnittlig halvauto, men under skyting kom glitteret fram. Det er en slags x-faktor i et velbygget våpen der alle små detaljer drar i samme retning. Balanse, grep, rekylopptak og funksjon glimrer i Benellien, og jeg perset på sportingbanen med den.

Test: Enkel koffert for haglepatroner

Den innhentet både rabbit og kjappe tverrduer fra høyre, som jeg vanligvis sliter med. Hagla var velsmurt i alle funksjoner som veksling og patronmating. Jeg opplevde munningsvippen som minimal, slik at andreskuddet kunne settes straks.

Benelli M2 er en gammel bestselger som har rykte for utholdenhet. Den er et sikkert kjøp for den som ønsker å jakte med halvautomat, og også for jaktskytteren som sikter mot figurjakta.

Benelli M2 Black 26

Rekyldrevet halvautomatisk hagle i kaliber 12/76. Rekyldemping i kolben. Utskiftbare choker.
Vekt: 3,2 kg
Pipelengde: 65 cm 8 mm ventilert skinne med rødt korn.
Magasinkapasitet: 3 patroner.

Pris: kr 19.900,-
Leverandør: Jakt og Friluft AS, www.benelli.it

Karakter: 5