Annonse

Test av MSR Windburner Personal Stove System 1L

Test av MSR Windburner Personal Stove System 1L

Full gass med Windburner

Små, kompakte kokesett er i vinden som aldri før. MSR utfordrer klassikeren Jetboil med denne serien, og den fungerer godt i all slags vær.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Frysetørket turmat, en suppepose og litt kakao eller nykvernet kaffe, trenger ikke mye plass, vann eller varme for å løfte nivået på en tur – uten å ta opp plass i sekken. Dersom man er alene eller to på en kortere tur, er sjansen stor for at nettopp en Windburner Personal Stove 1 liter er mer enn nok. Om ikke, finnes en variant med 1,8 liters grytedel i samme serie.

I snart ett år har jeg brukt MSR Windburner systemet, inklusiv denne 1 liters alt-i-ett utgaven. Nå kokes havregryn, frysetørket turmat og kaffe i ett og samme system – på kortere turer er termos og kokekar unødvendig. Windburner gjør alt og det radig unna. Men, noe skurrer.

På tross av litt smårust, er den uansett en av markedets beste løsninger, og blir aldri et feilkjøp.

Den koker vannet imponerende raskt i vinden, er trygg å håndtere og står stødig. Reingjøring er enkelt og alt pakkes rask sammen og sitter godt sammen.

Lokket i toppen og koppen i bunnen fungerer ikke som de skal, grunnet den bevegelige isolasjonshylsen rundt gryta. Koppen i bunn kiler seg ofte fast under hylsen, og blir iblant vrien å ta av.

Topplokket sitter stort sett godt, men gir ingen indikasjon på at det sitter med et betryggende ”klikk” eller noe visuelt. Problemet bunner i at det ikke er nok plass i topp og bunn av isoleringshylsen. Det går jo stort sett bra, og man lærer seg hva som fungerer. Men, den virkelige mangelen i et sett som skal tåle mye vind, er piezo-tenneren. Den har vært savnet i blesten – hva tenkte dere på her MSR?

MSR Windburner Personal Stove System 1L

Alt-i-ett system. 1 liter kokekapasitet med gryte (m/nivåmerker) og isoleringshylse og håndtak. Brenner og gryte gir høy effekt i vind. 

Bunnkoppen (0,5L) og topplokk har både drenerings- og drikkehull og er BPA-frie.

Brenner og gassboks lagres i gryten sammen med en støttedel for økt stabilitet. Koketid 1 L: ca. 4,5 min. Passer flere gryter i Windburner-systemet (ikke Stock pot eller Souce pot).

Vekt: 430 g.

Pris: fra kr 1990,-

Leverandør: Varri AS, www.varri.no

Powered by Labrador CMS