Annonse

Test av Olympus TG-5 undervannskamera

Test av Olympus TG-5

Digital tanks

Olympus TG-5 er god på makro og undervannsbilder, og tåler det meste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

For en tid tilbake solgte jeg en Olympus TG-4 grunnet skuffende kvalitet på landskapsbilder. Håpet om bedre bilder på TG-5 sloknet fort. Kameraet er dog ikke dårlig, for det er stort sett bedre enn sine konkurrenter med svært begrensede minisensorer.

For å ta gode nok bilder til print, må vi ta steget opp til speilrefleksen.

Spesielt synlig er det når man må øke ISO i svakt lys. da blir det rimelig duse kanter på trær og fjelltopper, noe som for meg gjør TG-5 til et ekstrakamera når jeg trenger en digital tanks på lomma. 

Kameraets styrke er likevel undervannsbilder, makro, nærbilder og portrett i godt lys eller med blits. Disse bildene blir knall og er lette å ta. Spesielt makrofunksjonen er imponerende og artig. Den gir unike bilder i topp kvalitet.

Etter å ha blitt kjent med funksjonene er TG-5 en drøm i bruk. For den fotokyndige, som ikke bruker autofunksjonen på alt, kan det gjøres mye spennende. Som filmkamera svinger det godt, og med 4K-film har de fleste som ikke vil ha et kamera slynget rundt hodet, langt mer igjen for å ta med en TG-5 enn et GoPro actionkamera.

Autofokusen er glimrende, eksponeringskontrollen topp, og zoomen fra 25-100 mm er absolutt et fint arbeidsområde. 

Jeg har ikke testet noe av ekstrautstyret (makroblits eller linser), men ser klart at de gir kameraet flere strenger å spille på. Om du ikke trenger superskarpe landskapsbilder på print, men en skuddsikker fotovenn, vil du trolig elske TG-5.

Olympus TG-5

Kamera som kan ta undervannsbilder, makro, nærbilder og portrett i godt lys.

Støtsikkert (2,1 m), vanntett (15 m), frostsikkert (÷10 °C) kompaktkamera som tar 12 MP bilder og filmer i flere formater (1080p/4K) med opptil 120 bilder per sekund (slow motion).

Sensor: TruePic VIII

Vekt: 250 g

Størrelse: 113 x 66 x 32 mm

Tilleggsutstyr: Makroblits, vidvinkellinse, flytepølse og undervannshus (45 m)

Pris: kr 4599,-

Leverandør: Olympus Norge AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS