Annonse

Jegere med nesten 3 millioner obligatoriske treningsskudd i år

I tillegg har over 108.000 jegere i Norge avlagt storviltprøven i forkant av høstens jaktutøvelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Statistisk sentralbyrå (SSB) fører allerede en ganske detaljert statistikk over jegerstanden og felt vilt i Norge.

Nå kan du også følge med på noen andre sentrale tall, henholdsvis antall beståtte skyteprøver og antall obligatoriske treningsskudd.

Selv om statistikken har vært tilgjengelig i flere år, er det først årets jaktsesong som gir et riktig tall på jegernes skytebaneaktivitet. Dette fordi det har vært koronarestriksjoner de to foregående sesongene.

Flest i Viken

I Viken var det per 19.09.2022 avlagt 13 886 skyteprøver, mens det i Trøndelag til samme dato var gjennomført 16 575 skyteprøver. På tredjeplass ligger Innlandet med 14821 skyteprøver.

Totalt er det per 19.09.2022 gjennomført 2 800 900 obligatoriske treningsskudd.

Ettersøk: Visste du at ettersøkshunden din også vises i appen «Min jegerdokumentasjon»?

Nyttig verktøy

– Formålet med denne statistikken er å se størrelsen på aktiviteten på skytebanene, og om den endrer seg over tid. Før vi begynte å bruke app på skytebanene, hadde vi ingen konkrete tall på hvor mange som tok skyteprøven årlig. Nå kan vi se statistikk både for arrangør, kommune og fylke, sier seniorrådgiver i viltseksjonen Tonje Stubsjøen Kvaløy hos Miljødirektoratet.

Hun opplyser at statistikken også var ønsket fra både Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Det Frivillige Skyttervesen (DFS).

Sjekk selv!

Er du nysgjerrig på hvordan det står til i din skytterklubb, lokallag eller i din kommune? Du kan selv grave deg ned i tallene på hjemmesiden til Brønnøysundregistrene. For eksempel er det per 19.09.2022 kun gjennomført én skyteprøve i Sunndal JFF, mot 23 i Surnadal JFF.

Powered by Labrador CMS