Annonse

Makrellstørje

Sju tonn til sportsfiske

Lysten på en fight med verdens sterkeste fisk? Denne veide 267 kilo! Fornøyde størjefiskere er Endre Hopland (t.v.) Magnar Ulvatn og John Ivar Askevold.

Fiskeridirektøren har anbefalt at seks tonn makrellstørje skal avsettes til sportsfiske i 2021.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det enkelte fiskelag får anledning til å ta ei størje til land. I tillegg settes det av ett tonn til makrellstørje som dør i forbindelse med merk- og slippfisket. Dersom ufisket del av totalkvoten i 2020 overføres til i år, anbefales det imidlertid at det avsettes tre tonn til utilsiktet dødelighet som følge av merkefisket – og sju tonn til sportsfiske.

– En svært positiv utvikling. Vi har støttet Fiskeridirektoratets opplegg for årets fiske. NJFF har hele tiden ment at flere båter på sjøen øker sjansen for å observere fisk, samt finne rett fiskemetode. Fiskeridirektoratet vil nå øke antall lag som får delta i årets fiske, slik at man får observasjoner og datainnsamling fra så store deler av landet som mulig, sier Øyvind Fjeldseth, fiskekonsulent i NJFF.

– Hvordan går interesserte havfiskere fram dersom man ønsker å melde seg på som makrellstørjefisker?

– Når forskriften er endelig vedtatt, vil Fiskeridirektoratet komme med informasjon på sine nettsider om hvordan man melder seg på årets fiske.

Les også: Jakta på verdens sterkeste fisk

Powered by Labrador CMS