Fast fisk i Hotel Pool. Fisken tok en Red Frances som ble fisket dypt.
Fast fisk i Hotel Pool. Fisken tok en Red Frances som ble fisket dypt.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Jeg trekker de store gardinene til side. Utenfor vinduet mitt på Dryburgh Abbey Hotel i Melrose, sør i Skottland, sitter et knippe morgenfriske spurver og kvitrer muntert. Det er en nydelig oktobermorgen, og der nede, bak en rekke med flere hundre år gamle eiketrær, skimter jeg Tweed.

Fra kildene i Lowther Hills til munningen i Nordsjøen ved Berwick-Upon-Tweed, bukter hun seg gjennom små, koselige byer og forbi store gods, hun passerer idylliske skoger og sklir lydløst under praktfulle viadukter. Tweed er et ikon for oss laksefiskere, som med sine mange forgreininger er Skottlands nest største elv etter Tay.

På rommet piper kaffemaskinen iltert. Espressoen er klar. Tilbake i vinduet, betrakter jeg den uvanlig flotte regnbuen som hviler over Hotel Pool, som man aner konturene av mellom alle greinene. Kanskje det er et tegn, tenker jeg, og rusler inn på badet. Uvitende om hva jeg skal oppleve i nettopp den hølen bare timer seinere.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.