Annonse

Flueskolen

CDC-myggen

Når de første ørretene begynner å vake om våren, er det som oftest fjærmygg som står på menyen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Fjærmygg finnes det mye av i de fleste skogstjern og sjøer, og de klekker i store mengder så fort vårsola begynner å varme opp vannet.

Ja, det klekker egentlig insekter så fort isen begynner å sprekke opp. Om du vil ta årets første ørret på tørt, så er en liten tørrfluevariant som etterligner disse insektene ditt aller sikreste kort.

Flua på bildet er Rune Stokkebekk sin imitasjon. Og det er en effektiv imitasjon som skaper et livfullt inntrykk av en voksen fjærmygg på overflaten.

Fjærmygg er ofte små insekter, så denne bindes også stort sett bare i de minste krokstørrelsene. Flua impregneres med ristepulver.

Fisk den stripefritt med tynn fortom, gjerne 0,12 mm. Særlig på blikkstille vann er det viktig å ikke ha for tykk fortom. Den tynne fortommen gjør at flua ligger naturlig og fint på overflaten. 0,12 mm, eller 6x er uansett såpass solid at du kan kjøre kilosørret ganske hardt inn uten å være redd for å miste den. Men sjekk knutene!

CDC-MYGGEN

Tråd: Sort Benecchi 12/0
Krok: Tmc 102Y str. 15 – 19
Bakkropp: Sort Fly-Rite eller Superfine dubbing
Vinge: Aero DryWing el. polygarn i hvit eller tan
Hackle: Mørk naturgrå cdc, spunnet i løkke

Fjærmygg

Små og tallrike insekter med det latinske navnet Chironomidae. De klekker så lenge det er åpent vann og kan klekke i minusgrader. De er svært viktig mat for fisken, da de ofte forekommer i enorme antall. De største klekkingene kommer på forsommeren. Fjærmyggen finnes i både stile og rennende vann.

Powered by Labrador CMS