Annonse

Test av Korkers Terror Ridge

Sviktende vadesko

Jeg har slitt på et par Korkers i snart ti år, og har vært strålende fornøyd. Korkers Terror Ridge ryker imidlertid på en viktig detalj i snøringa.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Terror Rigde har tradisjonell snøring, men med Heel Lock. Det vil si at snøringen går gjennom en ekstra reimhempe, slik at man får strammet skoen godt rundt ankelen.

Under de første turene med skoene i elva funket dette meget godt. Skoene satt godt og var stabile. Men etter to ukers fiske røyk reima i Heel Lock-systemet. Jeg trodde at jeg kanskje var litt for hardhendt, men dagen etter lånte junior skoene, og da røyk den andre reima.

Våte reimer skaper mye friksjon, og denne er rett og slett ikke sterk nok. Det er for dårlig for en sko i denne prisklassen.

Ellers gode

For denne vadeskoen har faktisk det meste. Den leveres med to såler. Både filt og gummisåle. Det er også mulig å kjøpe til ekstra filtsåle med pigger, Alumatrax Sole og Vibram Idrogrip. Enkelte er skeptiske til utskiftbare såler, personlig synes jeg det er helt topp.

Låsesystemet på teststøvlene fungerer meget godt, og sålene er enkle å skifte. Kun én gang måtte jeg sette på plass en såle i løpet av sommeren, etter at jeg hadde satt meg fast i et bunnløst gjørmehull i Bjøra. Til vanlig fiske sitter de som spikret.

Test: Kinetic Drygaiter II

Det skal dog nevnes at jeg primært har brukt skoene på laksefiske. De er brukt mange timer i og ved elva, men altså ikke på lange fjellturer.

Trekker ned

Skoene er forholdsvis lette (750 g/stk. str. 44), og tørker relativt raskt. Foruten svakheten i Heel Lock-systemet, virker materialvalget ellers robust. Etter én sesong vises det knapt at skoene er brukt. Ja, for jeg fortsatte å bruke skoene uten fungerende Heel Lock. De fungerer uten den ekstra strammingen rundt ankelen, men sitter ikke like godt på foten.

Terror Rigde kunne ha vært et godt kjøp, men når en viktig detalj ryker etter såpass kort tids bruk, trekkes det helhetsinntrykket betraktelig ned.

Korkers Terror Ridge

Tradisjonell vadesko laget i kunststoff. Utskiftbare såler. Levers med både filt- og gummisåle.

Vekt pr. sko str 44: 750 g.
Leverandør: Guideline AS, www.guideline.no
Pris: 2799,-

Karakter: 3

Powered by Labrador CMS