Annonse

Test av Kipara Atom SL 205 packraft

Test av packraft Kipara Atom SL 205

Med båt på lomma

Kipara Atom SL 205 packraft – et hendig lommeslagskip i gummi for fiskere, jegere og turfolk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Kipara Atom SL er en svært lett og kompakt packraft. Den har tuber og gulv av Nylon 66 210 D single coated urethan.

Sømmer, festepunkter og bærehåndtak er sydd og sveiset. Modellen har en solid ventil som gir effektiv fylling og tømming av luft.
Pakksekken er mer enn stor nok til båten med alt tilbehør, slik at det er lett å stappe en våt og skitten båt ned igjen i trekket.

Pumpesekken er solid og tåler mye bruk. Selv har jeg brukt pumpesekken som pakkpose, og latt pakkposen bli igjen hjemme. Pumpesekken har ikke tatt merkbar skade av det, da den er langt mer slitesterk enn den superlette varianten som følger med på de dyrere Kipara modellene.

Får plass i sidelomma

Lommeslagskip er kanskje en noe svulstig betegnelse, men dette er faktisk en båt som får plass i sidelomma på sekken. Dersom du skal utruste deg for sjøslag, vil jeg anbefale et bedre pansret fartøy, men dersom du primært skal krysse vann og rolige elver, eller skli rundt på kveldsbettet med fiskestanga, så er du godt rustet med en Kipara Atom SL.

Breddetest: Hva er den beste packraften?

Modellen jeg har hatt på test er blitt noe oppgradert for 2021, med blant annet flere festepunkter, ekstra bærehåndtak, sete og og avtakbar finne. Sikkert ikke dumt, men personlig har jeg ikke opplevd dette som noe stort savn på testmodellen.

Også for yngre brukere

Båten er ekstremt kompakt sammenrullet og rask å pumpe opp, men som gummibåter flest, er den lite retningsstabil og tung å padle i vind. Med mulighet for å montere finne, slik det er på den nyeste modellen, vil man nok oppleve at retningsstabiliteten blir noe bedre.

Når det kommer til størrelse/lengde, vil jeg si at båten egner seg best for personer opp til ca. 185 cm. Dette gjør den samtidig ganske godt egnet for yngre brukere.

Kipara Atom SL erstatter ikke en større og mer robust packraft, men er til sitt bruk en utrolig snerten og anvendelig farkost til en overkommelig pris.

Kipara Atom SL 205

Ultralett packraft som leveres med pumpesekk, pakkpose, bærestropp og reparasjonskit med ekstra ventil og lappesaker. På oppgradert modell medfølger også finne og finnefeste, samt stropp og sete.

Lengde: 205 cm.
Innvendige mål: 120 x 38 cm.
Tubediameter: 26 cm.
Bæreevne: 120 kg.
Oppgitt vekt: 1,7 kg.
Egen veiing: 1,6 kg.

Pris: Kr 3990,- (nyeste modell)
Leverandør: www.kipara.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS