Annonse

Test av Nero Sport 110 mm

Enkelt skjærbytte også i felt og muligheten til å ha både større skjær og skjær som tar mer aggressivt gjør Nero Sport til et svært konkurransedyktig isbor.

Nye skjær i sjøen

Nero Sport 110 mm er et budsjettvennlig isbor med imponerende kvalitet, lav vekt og gjennomtenkte løsninger.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Isboret har skjær bestående av to løse kniver festet til boret med to stk. maskinskurer pr. knivblad. Spiralen er 90 cm lang med maksimal bordybde 130 cm, men man kan kjøpe forlenger for inntil 180 cm bordybde. Håndtaket felles ned og festes med en vingemutter. Nedfelt har boret nær perfekt balanse for bæring. Skjæret har et beskyttelsesdeksel i plast, det er svært enkelt å ta av og på, og blant de beste og sikreste løsningene jeg har vært borti.

Mulighet for større hull

Skjærene er festet rett i spiralen med maskinskruer, og kan demonteres med en vanlig stjernetrekker. Standardskjærene er effektive og solide. Det kan også kjøpes «konkurranseskjær», som tar litt mer aggressivt i isen og er en god del raskere dersom man har sterke nok armer. I tillegg er det mulig å montere 130 mm skjær på 110 mm boret, dermed har man mulighet til å pakke et lett bor også på litt mer ambisiøse turer. Det blir riktig nok mye sørpe igjen i hullet med 130 mm skjær på et 110 mm bor, men det fungerer helt ok.

I bruk

Modellen er mye brukt i konkurransemiljøet, både her hjemme og i mange andre land, noe som burde gi en god indikasjon på kvaliteten. Det er lett og behagelig å bore med, og knivene holder seg skarpe lenge. Jeg tar neppe for hardt i om jeg hevder at boret matcher modeller til over det dobbelte av prisen. Ekstra skjær veier bare noen få gram, og det er veldig enkelt å bytte. Muligheten til å kunne bruke dette lette boret også med 130 mm skjær, er også et stort pluss.

Allsidig

Jeg har kun brukt boret høst og vinter, og vet ikke hvordan de ulike skjærene fungerer på vårisen, men på høstisen har alle tre typer fungert tilfredsstillende. Lav vekt og velfungerende løsninger gjør boret veldig allsidig. Dette smerter selvsagt å innrømme for en (inntil nylig) svoren tilhenger av hele skjærekroner. Men jeg kommer ikke til å savne det å drasse med meg dyre og tunge reservekroner, ei heller jobben med å bytte krone i felt kun ved hjelp av multiverktøy.

Nero Sport 110 mm

Isbor med utskiftbare kniver: Spirallengde: 90 cm. Maks bordybde: 130 cm. Vekt: 2400 g. Tilleggsutstyr: forlenger for inntil 180 cm bordybde, drilladapter, konkurranseskjær og skjær på 130 mm.

Vekt 2400 g

Pris: kr 1249,-

Leverandør: www.thomasfiske.no

Karakter: 6 av 6

Powered by Labrador CMS