Test av Nero Sport 110 mm

Enkelt skjærbytte også i felt og muligheten til å ha både større skjær og skjær som tar mer aggressivt gjør Nero Sport til et svært konkurransedyktig isbor.
Enkelt skjærbytte også i felt og muligheten til å ha både større skjær og skjær som tar mer aggressivt gjør Nero Sport til et svært konkurransedyktig isbor.

Nye skjær i sjøen

Nero Sport 110 mm er et budsjettvennlig isbor med imponerende kvalitet, lav vekt og gjennomtenkte løsninger.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel. Informasjonen som fremkommer kan være utdatert.

Isboret har skjær bestående av to løse kniver festet til boret med to stk. maskinskurer pr. knivblad. Spiralen er 90 cm lang med maksimal bordybde 130 cm, men man kan kjøpe forlenger for inntil 180 cm bordybde. Håndtaket felles ned og festes med en vingemutter. Nedfelt har boret nær perfekt balanse for bæring. Skjæret har et beskyttelsesdeksel i plast, det er svært enkelt å ta av og på, og blant de beste og sikreste løsningene jeg har vært borti.

Skjærene er festet rett i spiralen med maskinskruer, og kan demonteres med en vanlig stjernetrekker. Standardskjærene er effektive og solide. Det kan også kjøpes «konkurranseskjær», som tar litt mer aggressivt i isen og er en god del raskere dersom man har sterke nok armer. I tillegg er det mulig å montere 130 mm skjær på 110 mm boret, dermed har man mulighet til å pakke et lett bor også på litt mer ambisiøse turer. Det blir riktig nok mye sørpe igjen i hullet med 130 mm skjær på et 110 mm bor, men det fungerer helt ok.

I bruk

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.