Annonse

Test av Strikemaster Lithium 24V Motor

Test av  Strikemaster Lithium 24V Motor isfiskebor, beste motorboret for isfiskere
Test av Strikemaster Lithium 24V Motor isfiskebor

60 hull uten kink i ryggen

Dette er markedets beste motor for isfiskere som skal drille mange og store hull.

Publisert

For tre år siden testet vi røslige Strikemaster 40V, produsentens første elektriske isbormotor, sammen med et metallbor fra Mora og produsentens egne bor Lite-Flite 200 mm. 

Kraftpakken med to håndtak knep en sekser den gang, men vi påpekte at såpass dyrt og potensielt farlig utstyr burde leveres i en ordentlig oppbevaringsboks. 

En D-ring eller annen løsning på festeskruen hadde gjort det lettere å bytte bor og diameter i felt. Den medfølgende sekskantnøkkelen har lett for å forsvinne i snøen.

Drillfest

De fleste som bruker strøm til å bore hull i isen, bruker en vanlig drill med stor åpning og en adapter, helst med et ekstra håndtak for sikkert grep. Det betyr at Strikemasters isbormotor variant i realiteten kun konkurrerer direkte mot fiskernes privateide driller mellom 12V til 18V. 

Men der de fleste kvalitetsdriller leveres i egen koffert med plass til batteri, lader og eventuelt et ekstra håndtak, har Strikemaster fortsatt noe å lære.

 I rettferdighetens navn skal det dog nevnes at produsenten siden sist har laget en svært god løsning for å transportere bor og motor i én og samme polstrede bag.

Less is more

Med 24V har Strikemaster truffet en størrelse som er perfekt for de fleste. Den er lettere å dra rundt på enn drillvarianten, fordi de to håndtakene gir godt grep både under boring og transport. 

Batteripakken sitter godt plassert, og er enkel å skifte.Sammen med produsentens egne bor Lite-Flite 150 mm EZ (se egen test) har vi drillet opptil 60 hull på én dag uten å gå tom for strøm. 

Du kan også kjøpe ekstra batterier, noe som er en bedre og billigere løsning enn å oppgradere til den tyngre motoren Strikemaster 40V.

Test av  Strikemaster Lithium 24V Motor isfiskebor, beste motor
Test av Strikemaster Lithium 24V Motor isfiskebor

Strikemaster Lithium 24V

Toveis elektrisk isbormotor tilpasset en rekke spiralbor fra andre produsenter, i tillegg til produsentens egne. Passer med Strikemasters avtakbare 24V (4-amp) L-ION batteri. Kraftige rektangulære plastgrep med to retningsknapper, dødmannsknapp, batteri-indikator og to LED-lys som lyser mens du borer.

Vekt: Motor og batteri, 4,1kg (kun batteri: 780 g)

Pris: kr 4799,- (selges som combo med StrikeMaster Lite-Flight 150 mm EZ isbor for kr 6799,-)

Leverandør: Normark Norway, www.elbe.no

Kort oppsummert

Pluss:

• Perfekt balanse mellom størrelse og kraft

• Sikkerhet godt ivaretatt

• Kompatibel med en rekke bor

• Transportbag

Minus:

• Mangler etui til batteri og motor

• Savner en hurtigløsning for bytte av isbor/diamete


Karakter: 5,5

Powered by Labrador CMS