Annonse

Daiwa Saltiga LD35H

Kveitas mareritt

Daiwa Saltiga LD35H er en perfekt snelle for å jakte stor fisk på havet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Saltiga-snellene fra Daiwa har i en årrekke vært blant de mest anerkjente og populære havfiskesnellene på markedet. Det er ikke uten grunn. Snellene har alle de funksjoner og kvaliteter som trengs for å gjøre en god jobb til havs. Forrige generasjon Saltiga-sneller kom med både ett og to gir, og var lette og solide. Nå er produsenten ute med helt nytt design, samtidig som alle de gode kvalitetene er beholdt.

Muskuløst

De kommer fortsatt med valgfritt ett- eller to girs system. Man har valgt å gå bort fra det blanke ståldesignet med blå detaljer. I stedet har snellene fått mattere overflater, og de blå elementene er tonet kraftig ned. Der forrige generasjon hadde et forholdsvis lett uttrykk, har dagens sneller fått et mer muskuløst preg, ikke minst ved at spak og stilleskruer er gjort betydelig større.

Størrelse etter behov

Snellene kommer i de nevnte to systemene og i mange størrelser, samt sveiv på valgfri side. Vi har testet en ett girs snelle (LD35H) en hel sesong til kveite- og annet havfiske. Førsteinntrykket er at dette kanskje er en større snelle en nødvendig. På vekta bikker den 650 g, men hvis storkveita er på menyen, så passer det bra med en solid snelle og brems, som har plass til godt med sene av solid dimensjon. Den mindre utgaven (LD20) legger seg pent inn på 495 g, og vil nok treffe mange som fisker kveite på grunt vann.

Vellykket fornyelse

Vi valgte å fylle opp testsnella med Daiwa J-braid 0,35 mm, og fikk da plass til godt over 300 m sene. Til havs har snella fått bryne seg på både stort og smått av lange, kveite, torsk og sei. Snella innfrir forventningene om problemfritt fiske. Den høye utvekslingen får pilker, jigger og små fisk inn i en fei, og når større fisk skal opp fra dypet, er det bare å pumpe i vei. Hele snellehuset og sideplatene er maskinert ut i «one-piece» aluminium. Den overdimensjonerte bremsespaken fungerer jevnt og prikkfritt. Stilleskruen er også befriende lett å ta tak i. Snellehåndtaket er stort og godt å holde i, og gir masse kraftoverføring når fisken skal sveives inn. Og når snella får «synge» med knarren på (til stor irritasjon for fiskekompisene), er tilværelsen ganske ålreit.

Daiwa har etter vårt syn gjennomført en svært vellykket fornyelse av Saltiga-serien, og det er vanskelig å finne noe å plukke på. Snellene oser av kvalitet og dekker behovet for det aller meste av havfiske.

Daiwa Saltiga LD35H

PRODUKTFAKTA: Multiplikatorsnelle for havfiske. Snellehus og sideplater maskinert ut av ett stykke aluminium. Vekt: 655 g. Kulelager: 6. Utveksling: 6,3:1/119 cm. Linekapasitet (braid) 300 m 0,41mm. Brems: 18 kg.

PRIS: kr 5790,-

LEVERANDØR: Daiwa Scandinavia. www.daiwa.com/Scandinavia/

KARAKTER: 6 av 6

Powered by Labrador CMS