Annonse

Test av Guideline Experience Sonic Tizip

Vadere til langturen

God passform og lav vekt, er stikkordet for Guidelines Experience Sonic Tizip.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Guideline Experience Sonic Tizip

PRODUKTFAKTA: Firelags sømfri vadebukse i Nylon Taslan, med vanntett glidelås i front. Vekt/str. L: 943 gram.

LEVERANDØR: Guideline AS, tlf. 63 84 94 00, www.guideline.no

PRIS: kr 3999,-

KARAKTER: 5

Vadere med glidelås er kjekt for den vannlatende. Vi har tidligere testet Guidelines forrige Alta-vader, med vanntett glidelås. Her har du samme prinsipp, men vekta er her i en helt annen liga. Det første vi merker oss er en kraftig forbedret passform. Experience Sonic Tizip har ingen sydde sømmer. Samtlige materialer i buksa er sveiset med ultralyd.

Vadebuksa føles lett i bruk. Den er ikke like solid som toppmodell Alta Sonic Tizip. Men det er da også gjort noen besparelser mht. vekta. Den har f.eks. kun en brystlomme og en liten innerlomme, med glidelås. Grusbeskytterne har ingen hempe for å feste til vadeskoene. Dette liker vi svært godt. Det hele føles enklere og mer komfortabelt. Fleksibiliteten og den tette passformen gjør at elvegrusen ikke kommer inn – uansett hvilke vadesko man bruker.

At buksa har kun en brystlomme er greit, men vi syns den kunne vært noe bredere i åpningen, slik at man også kunne fått plass til de litt større flueboksene.

Begge lommene har vannavvisende glidelåser. De holder unna litt regn, men vær oppmerksom dersom du har en mobil som ikke tåler vann.

Langt viktigere er det at TiZIP-glidelåsen i buksa fungerer som den skal. Denne er helt vanntett, svært kraftig og solid, og har til nå aldri kilt seg fast.
I overkant på buksene sitter det et kantbånd med flere små hull, som du kan feste snøreklipper og tang etc. Det følger også med en avtakbar retraktor, som kan plasseres der du ønsker det. Vadebeltet er elastisk og holdes på plass av en dobbel hempe i ryggen, som gir deg langt bedre passform.

Det eneste vi har å utsette på Experience Sonic Tizip, er fargevalget. Buksa fås kun i kullgrå farge. På varme sommerdager, hadde det vært mer behagelig med en lysere farge.

Når det er sagt, merker vi at buksa puster langt bedre enn forrige modell vi testet fra Guideline. Det viktigste for min egen del, er at buksas lave vekt og pakkvolum innbyr til å legge av gårde på langtur.

Powered by Labrador CMS