Annonse

Test av Westin W4 Light Spin & Spin 2ND

Test av Westin W4 Light Spin & Spin 2ND. Her har vi et bilde av den dugelige stangserien fra Westin!
Her har vi et bilde av den dugelige stangserien fra Westin!

Dansk dugelighet

Westins W4 er blitt en av de mest komplette stangseriene i mellomsjiktet. Vi har testet de firedelte allroundstengene.

Publisert

Danskenes fornuftige inndeling av ulike typer fiskestenger gjør det enkelt å få oversikten. Produsentens enkleste haspelstenger finner du i W2-serien, mens toppstengene har fått serienavnet W10. 

Hittil finnes også W3, W4 og W6 på markedet, alle med gradvis mer forseggjorte fiskestenger. Hver klasse byr igjen på et lass spesialstenger, alle for sitt bruk. Stengene i W4-serien er trygt plassert i midten, både når det gjelder pris og kvalitet.

Enormt utvalg

Vi har testet to av seriens allroundere, henholdsvis Light Spin og Spin, gjennom en sesong. Førstnevnte finnes i tre ulike lenger, med kastevekt på 3-15 g, mens Spin kommer i fire ulike lengder med en kastevekt på 7–30 g. Dette er med andre ord lette stenger for ferskvann og lett sjøfiske. 

Med en ganske klassisk og dyp aksjon, blir stengene lettkastede, samtidig gir de en trygg og god demping ved kjøring av fisk.

Test av Westin W4 Light Spin & Spin 2ND.
Her har stanga vært i aksjon, uttellingen har vært solid

Bare gode komponenter

Firedelte klinger med spigot skjøteholker, jevnt over gode komponenter og moderne stangringer trekker selvsagt opp. Stangklingene er bygget med forsterkede karbonfiber, noe som gir ekstra sterke og slagsikre stenger. 

Artig nok er bunndelen av stangklingen «pyntet» med et målebånd du kan bruke for å sjekke fangsten mot aktuelt minstemål.

Form følger funksjon, og det er forfriskende med en produsent som prioriterer funksjon framfor glorete sølv- eller gulltråder. Er du på jakt etter en vakker fiskestang, er det bare å lete videre. 

Westin har gjort veldig mye bra med de to seriene vi har testet. Det eneste jeg virkelig savner, er en transporttube som bevarer stengene bedre enn de litt trange trekkene som følger med.

Westin W4 Light Spin & Spin 2ND:

Firedelt allround stangserie med spigotholker, forsterket klinge med klassisk «skandinaviske» lengder, kastevekter og aksjoner.

Vekt: 161 gram (9 fot 5-25 g)

Ringer: Seaguide XOHG/XOG og LS styreringer

Klinge: Forsterket Torayca karbon m/krokfeste

Håndtaksnellefeste: Fuji TVS & Premium grade cork

Lengde total/sammenlagt: 7´ (58 cm), 8´ (66 cm), 9´ (75 cm), 9,6´ (78 cm) 10´ (82 cm), 11,2´( 92 cm).

Pris: Fra kr 2 449,-

Leverandør:  Fairpoint AS, www.westin-fishing.com

Kort oppsummert

Pluss

  • Målebånd på klingen
  • Jevnt over gode komponenter
  • Gode kaste og drille-egenskaper

Minus

  • Ikke transporttube
  • Litt trange oppbevaringsposer
  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS