Annonse

Test av Lawson Arctic Trout Aramid MW S4

Vellykket oppgradering - igjen

Lawson Arctic Aramid MW S4 er en rå og velbalansert ørretstang som nå tåler enda litt mer juling.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er en smal sak å få produsert fiskestenger i Østen, og dessverre er det laget rikelige mengder av pregløse stangserier (og sneller), som bommer på norske fiskeres behov.

Norske Seeberg, som står bak stangserier som Prey og Lawson, er et eksempel på det motsatte. Vi har testet tre stenger i serien Lawson Arctic Trout MW S4, som har fått sin fjerde oppgradering. Denne gangen er det styrken i en ellers god klinge de har tatt tak i.

Test: Kinetic Battler FC

Økt slagstyrke

Aramid fibre (Aromatic polyamide) er ekstremt sterke og brukes på mye som er skjørt og dyrt og som helst ikke skal gå i stykker. Tenk fly og romskip. Hel og uskadd grafitt er sterke saker, men der er også ømtålig for slag. Om så skjer, kan brudd ved neste oppspenning bli resultatet.

Med 46 tonns supersensitive grafitt med innlagte Aramid fibre, skal man ha økt styrken i disse stengene med 12 prosent, ifølge leverandøren. Men det er nok Aramiden som er lagt rundt stangklingen som betyr mest for oss fiskere, for det er det som gir den økte slagstyrken.

Test: Savage Gear SG4 Shore game

Design og aksjon

Aramid-«looken» er annerledes og lett å bli glad i. Micro Wave Nanolite-stangringene fra Amerikan Tackle gjør seg godt på enhver klinge, både designmessig og funksjonsmessig.

Disse er i tillegg ekstremt lave, og samler snøret fort og holder det tett til klingen. Det merkes og gjør stanga særdeles velbalansert. Spigot-skjøtene er også med på å forsterke dette.

Bunndelen er ikke på noe vis spennende, men funksjonell og trolig «evigvarende». Snellefestet er godt å holde i, klingene er herlige å fiske med og drilling av fisk er en fryd.

Stortest: 14 reisestenger til havfiske

Litt bunntrekk

Våre stenger på 8, 9 og 10 fot er testet gjennom en sesong. Utvalget er balansert og vil dekke målgruppens behov. Tuben er trekantet, og rommer på anvendelig vis en ekstra stang om ønskelig.

Det vi har å trekke på, og som hindrer full score, er bunndelen. Middels korkkvalitet, en klumpete overgang mellom kork og snellefeste, samt et endestykke i ubeskyttet (uten gummi) aluminium, hindrer en blank sekser.

Dette påvirker stangas egenskaper minimalt, så ønsker du en rå og velbalansert ørretstang som tåler litt juling, er dette en du bør vurdere.

Lawson Arctic Trout Aramid MW S4

Stangserie bestående av 8 klassiske, 3-delte haspelstenger. Leveres i polstret stangtrekk og trekantet stangtube av plast og cordura.

Materiale: 42 tonns japansk gratittklinge forsterket med Aramid fibre
Stangringer: Micro Wave Nanolite fra American Tackle
Snellefeste: Screwdown

Pris: Fra kr 2799,- til 3899,-
Leverandør: Seeberg AS,
www.seeberg.no

Karakter: 5.5

Snellefestet er godt og robust, men overgangen til korken er litt grov.
Powered by Labrador CMS