Annonse

Test av fluestang Elevation 14 fot

Lett og tilgivende

Enten du er nybegynner, eller vil unngå å bruke hele feriebudsjettet på ei god fluestang, er Elevation et svært godt kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

14-foteren veier 200 gram og er blant de letteste på markedet.

Mange toppmodeller er en god del tyngre – selv om prisen er det dobbelte. Eller som min sindige tilårskomne fiskekamerat sa etter noen prøvekast: «Det er nesten så jeg ikke kjenner vekta av stanga.»

Stanga har en rolig og dyp aksjon. Det vil si at den er tilgivende. Selv om timingen ikke er hundre prosent, leverer den gode kast. Dette er ypperlig for nybegynneren, eller for den som har stått i elva i tre døgn og begynner å bli sliten.

Allrounder

Stanga hadde ikke noen problem med synk 5 snørene i juni. 2020 var en sesong med høy vannføring, og stanga ble et naturlig valg på turen i Stjørdalselva, fram til elva ble liten i august. Stanga er kraftig nok til de fleste situasjoner, og på grunn av den lave vekta føltes den ikke for brutal da vannføringen ble lavere.

Test: Savage Gear SG4 Shore game

Ved riktig stor vannføring, med iskaldt vann og tyngre snører, ville jeg nok ha foretrukket 15-foteren, men denne 14-foteren dekker mye av sesongen i ei middels stor lakseelv.

Aksjonen på fluestenger er en smakssak, men mange av toppmodellene har en aksjon som krever god timing for å oppnå gode kaste- lengder. Den dypere aksjonen i Elevation-stanga gjør at du har litt mer å gå på.

Husk glatte løkker

Alt er gjort for å minske vekta på stanga. Det tynne godset på snakeringene ga en liten over- raskelse en dag jeg hadde satt på en skyteklump med en provisorisk løkke. Med en laks som fikk stanga til å stå i full bue, ble det vanskelig å få min dårlige knute tilbake gjennom ringene.

Test: Kinetic Battler FC

Dette er ikke noe stort problem, bare du sørger for at løkkene mellom skytesnor og skyteklump er glatte og ikke har knuter som kan henge seg opp.

Alt i alt er Elevation blitt et svært hyggelig bekjentskap gjennom sommeren. Selv med litt slurvete kast, går snøret helt greit ut. Når du treffer hundre prosent på timingen, gir den såpass mye kraft at klumpen flyr, uten å vise noen tegn til å stoppe.

Elevation #9/10 14’

Enbeinte snakeringer med KW type linefører. Håndtak i kork. Leveres med stangtube. Stengene skal være bygget med miljøvennlige komponenter.

Lengde: 14 fot. 4-delt stang for AFTM 9/10 eller 35–38 gram.
Vekt: 200 g.

Leverandør: Guideline AS, www.guideline.no
Pris: kr 4699,-

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS