Annonse

Test av Hardy Demon Smuggler 9´#8

Alt en reisende fluefisker trenger

De fleste fluestenger er firedelte. Når disse ikke får plass i reisekofferten, må du ha flere deler. En sterk kandidat er Hardy Smuggler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Med siste tilskudd i Smuggler-serien, kan det virke som om den lette seksdelte og tynt lakkerte Demon-klingen har hentet ekstra krefter fra det okkulte. Etter ett kast forsvinner bekymringen om de to ekstra delene, og at toppdelen, som kun veier 3 gram, ikke skal holde tritt.

I vårt test har mørkets fyrste også et navn og et nummer. Sintrix 330. Teknologien Hardy snappet fra «alle andre» har mye av æren for deres moderne og råsterke fluestenger. Med de ekstra kreftene får klingen ekstra kraft, stabil klingeproduksjon og en vekt som er nesten uhørt i reisekategorien.

Villdyret i ni fots lengde i klasse 8 skulle veid 102 g, men ble målt til 108 g i testen. Den klarer fint å temme sjøørret, laks, gjedde, bonefish og permit, og vi innså raskt at stanga ikke har noen merkbare svakheter sammenlignet med firedelte stenger. Snarere tvert imot!

Den robuste klingen med halvaksjon, leverer så det monner både kastemessig og fiskemessig, ikke minst leverer den i kjent Hardy-stil med flott design, lekker tube og stilfullt stangtrekk. Etter en og en halv måned i Belize, og noen runder langs norskekysten, var stanga intakt – uten antydning til korrosjon.

En kvist i den ellers flotte korken og en annonsert, men ikke tilstedeværende krokholder drar ned karakteren. Det samme gjør gummiringen i tubelokket – som faller ut til stadighet. Jeg ville når som helst byttet ut sikkerhet-karabinkroken på tuben mot noen gram ekstra lakk på klingen. Det er lett å få merker på tur, og disse går gjennom lakk og rett i klingen.

Egentlig er dette en soleklar sekser, men ubetydelig småplukk trekker ned.

Tuben er flott, men ikke vanntett. Gummiringen har en tendens til å forsvinne. I andre enden er det et hull og en festeanordning. Her skal en karabinkrok gi deg ekstra sikkerhet når stanga er festet på sekken.

PRODUKTNAVN: Hardy Demon Smuggler 9´#8

PRODUKTFAKTA: 6-delt reisestang bygget på Sintrix 330 karbonteknolgi. Utstyrt med fullwells korkhåndtak i AAA-kvalitet, snellefeste i saltvannsbestandig aluminium og styreringer av titan og enbente forkrommede ringer fra American Tackle. Tube i aluminium m/karabinkrok og stangtrekk i tøymateriale. Vekt, stang: 102 g.

PRIS: kr 4999,-

LEVERANDØR: Pure Fishing AS, tlf. 23 23 40 00, www.hardyfishing.com

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS