Laksefisket i Tanavassdraget stanses

Det blir ikke laksefiske i Tanavassdraget i Finnmark den kommende fiskesesongen, opplyser Klima- og miljødepartementet.
08. april 2021

Det er klart etter at Norge og Finland ble enige om å stanse laksefisket i alle deler av det kjente vassdraget – for alle type fiskeredskaper, ifølge  en pressemelding fra departementet.

En fersk statusrapport for laksebestandene i vassdraget viste nemlig at mange av de største bestandene ikke lenger er store nok til at det er forsvarlig med fiske.

– Når det ikke er et høstbart overskudd i vassdraget, er naturmangfoldsloven tydelig på at det ikke kan bli åpnet for fiske på disse bestandene, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Drøyt 14.000 tonn laks kom opp i Tanavassdraget for å gyte i fjor sommer. Det er under halvparten av det som kom opp i 2018, som heller ikke var et godt år.

Emneord: 

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå