En havets mann

Etter prosjektrapporten «Krafttak for kysttorsken» har Even Moland og hans kolleger ved Havforskningsinstituttet fått så hatten passer av fiskerinæringen. Han forstår egentlig ikke hvorfor.
07. juni 2021
At også vår rapport plasserer fiskeriene blant de viktigste påvirkningene, burde ikke være kontroversielt.

Even Moland

– Det står ikke ett negativt ord om næringsutøvere i rapporten vi kom med. Ansvaret for en god regulering av fiskeriene ligger hos myndigheter og forvaltning, som vi forskere bidrar med råd til.

En guttedrøm

«Jeg hadde akkurat begynt å utforske korallrev for første gang, men så fikk jeg oppleve at de mistet fargen og deretter døde i løpet av noen uker.»

Veien til forskerkarrieren

Havets kardinal

«Vi trenger ikke godta at naturen er tømt. Fiskerier kan også være evighetsmaskiner.»

Et endret hav

Ute av syne – ute av sinn

Tett på

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Fiske

Surna får mer vann

Surna på Nordmøre er det første av landets 53 nasjonale laksevassdrag som har gjennomført revisjon av vannkraftkonsesjonen. Elva får nå mer vann og riktigere vanntemperatur. – Dette er vi fornøyd med, sier Georg Solem, leder i elveeierlaget.

Bred støtte til Tana-fredningen

I sommer forbys alt fiske i Tanavassdraget, landets i særklasse største og viktigste lakseelv. Stengningen støttes av både lokale og tilreisende sportsfiskere.

Venter stort innsig av pukkellaks

Høsten 2019 var det rekordstore mengder pukkellaks i elvene i Troms og Finnmark. I sommer ventes det enda større innsig av den uønskete arten.

På forsiden nå