Flom skaper problemer for laksefiskere flere steder i landet

Flom har ført til store problemer for laksefiskere i flere elver i Norge. I Alta er det ikke mulig å fiske.
11. juni 2020

– Kanskje kan vi så smått starte å fiske om ei uke hvis vannstanden går ned, sier Tor Erland Nilsen i Alta Laksefiskeri til  NRK.

Laksesesongen i Altaelva starter normalt 1. juni. I år har det derimot ikke vært mulig. Over tusen kubikkmeter vann i sekundet har ført til at veier og jorder er oversvømmet. 

– Elva bør ned på 400 kubikk, sier Nilsen.

Også i Namsen i Trøndelag er det fisket langt mindre enn normalt. Så langt er det tatt 500 fisk i elva, noe som er under halvparten av normalen.

– Hvis elva går ned og fiske tar seg opp, vil vi kanskje få en juni som er cirka 30 prosent dårligere enn vanlig i Namsen, sier Seem.

Også i Gaula og Verdalselva, begge i Trøndelag, har det vært mindre fiske enn normalt. I Orkla i Trøndelag har det derimot vært en god start på sesongen. Også her er det mye vann, men vannstanden reguleres av vannmagasin. Her er det foreløpig tatt 200 lakser denne sesongen. 

Emneord: 

Siste fra Fiske

Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

Høstlaks i Tweed

Når høsten for alvor melder sin ankomst her hjemme, er laksefisket over. I legendariske River Tweed, grenseelva mellom Skottland og England, er sesongen derimot på sitt mest eventyrlige.

På forsiden nå