Flom skaper problemer for laksefiskere flere steder i landet

Flom har ført til store problemer for laksefiskere i flere elver i Norge. I Alta er det ikke mulig å fiske.
11. juni 2020

– Kanskje kan vi så smått starte å fiske om ei uke hvis vannstanden går ned, sier Tor Erland Nilsen i Alta Laksefiskeri til  NRK.

Laksesesongen i Altaelva starter normalt 1. juni. I år har det derimot ikke vært mulig. Over tusen kubikkmeter vann i sekundet har ført til at veier og jorder er oversvømmet. 

– Elva bør ned på 400 kubikk, sier Nilsen.

Også i Namsen i Trøndelag er det fisket langt mindre enn normalt. Så langt er det tatt 500 fisk i elva, noe som er under halvparten av normalen.

– Hvis elva går ned og fiske tar seg opp, vil vi kanskje få en juni som er cirka 30 prosent dårligere enn vanlig i Namsen, sier Seem.

Også i Gaula og Verdalselva, begge i Trøndelag, har det vært mindre fiske enn normalt. I Orkla i Trøndelag har det derimot vært en god start på sesongen. Også her er det mye vann, men vannstanden reguleres av vannmagasin. Her er det foreløpig tatt 200 lakser denne sesongen. 

Emneord: 

Siste fra Fiske

En tredel av strandsonen er utilgjengelig for folk flest

Hus, veier og jordbruk beslaglegger 30 prosent av strandsonen i Norge og begrenser tilgangen for allmennheten.
Kronikk:

Veistopp for sjøørreten

Sjøørretens tilstand viser at Norge er langt unna vannforskriftens mål om god økologisk tilstand i alle vannforekomster. Oppsatte veisperringer for sjøørretens frie vandring er en av hovedårsakene.
Fiskertips:

Multiplikatorsneller for kasting

Etter noen tiår i skyggen av haspelsnellene, øker multiplikatorene i popularitet. Kanskje ikke så rart, for på enkelte områder har de kompakte snellene fortreffelige egenskaper.

På forsiden nå