Turist måtte betale dyrt for fiskefangst

En utenlandsk turist fikk et forelegg på 24.000 kroner etter å ha blitt stoppet på vei ut av landet ved Helligskogen i Troms med 90 kilo fisk for mye i bilen.
27. mai 2019

Påtalemyndigheten skrev ut forelegget etter at fisketuristen ble stanset av tollere søndag, opplyser Troms politidistrikt  på Twitter.

Når du reiser ut av Norge, kan du ta med deg inntil 10 kilo fisk eller fiskevarer fra eget fiske, ifølge  tolletaten. Hvis du har fisket i regi av en registrert turistfiskebedrift, kan du ta med deg maksimalt 20 kilo fisk eller fiskevarer.

Bøtene for fiskesmuglere som tar med seg ulovlig fisk ut av Norge har blitt doblet til 8000 kroner og i tillegg 200 kroner per kilo fisk eller fiskevare.

Fra 1. januar 2018 ble det innført nytt regelverk for turistfiskenæringen. Det ble blant annet innført en registreringsordning og fangstrapporteringsordning for turistfiskevirksomheter. Utførselskvoten ble endret fra 15 kg fisk og fiskevarer, til 20 kg for gjester ved registrerte turistfiskevirksomheter, og 10 kg for alle andre.

Siste fra Fiske

Isfiske etter røye:

Gjør et varp i førjulsstria

Det er noe magisk med å ligge langflat på stålisen med nesa i et pilkehull. All konsentrasjon er rettet mot røyeblinken og agnet – og her en advarsel: Aktiviteten er sterkt vanedannende!
Portrettet:

Urokroghen

Det volder litt rabalder, dog fred er ei det beste, men at man noe vil.
Tweed:

Laksefluas vugge

Langs Tweed finner du mange av de største navnene innen fluebinderkunsten. Her ble det på 1800-tallet komponerte laksefluer som skulle bli verdensberømte.

På forsiden nå