Turist måtte betale dyrt for fiskefangst

En utenlandsk turist fikk et forelegg på 24.000 kroner etter å ha blitt stoppet på vei ut av landet ved Helligskogen i Troms med 90 kilo fisk for mye i bilen.
27. mai 2019

Påtalemyndigheten skrev ut forelegget etter at fisketuristen ble stanset av tollere søndag, opplyser Troms politidistrikt  på Twitter.

Når du reiser ut av Norge, kan du ta med deg inntil 10 kilo fisk eller fiskevarer fra eget fiske, ifølge  tolletaten. Hvis du har fisket i regi av en registrert turistfiskebedrift, kan du ta med deg maksimalt 20 kilo fisk eller fiskevarer.

Bøtene for fiskesmuglere som tar med seg ulovlig fisk ut av Norge har blitt doblet til 8000 kroner og i tillegg 200 kroner per kilo fisk eller fiskevare.

Fra 1. januar 2018 ble det innført nytt regelverk for turistfiskenæringen. Det ble blant annet innført en registreringsordning og fangstrapporteringsordning for turistfiskevirksomheter. Utførselskvoten ble endret fra 15 kg fisk og fiskevarer, til 20 kg for gjester ved registrerte turistfiskevirksomheter, og 10 kg for alle andre.

Siste fra Fiske

To fot under …

Laksefiskeren er en lykkejeger. Forskjellen på suksess og fiasko handler ofte om hvor flaks du har med vannføringen.
Fiskertips:

Slik får du fiskelykke i grisevær

Uvær får ofte skylden for dårlig fiske, og er et velkjent argument for å holde seg hjemme. Vit da at fisken biter i all slags vær, og av og til bedre enn på godværsdager. Det er bare å kle seg riktig og komme seg ut.

Jenny på Jørem

Laksegårdbruker Jenny Domås er blitt et eget varemerke Namdalen. Det er verre å bli profet i eget land, der alle mener mye om laks.

På forsiden nå