Annonse

Rekordfiske i 2017

Tror på ny stor sesong

2017-sesongen bød på rekordfiske i mange lakseelver i Finnmark, med mye storlaks. Nå forventer man at den gode trenden fortsetter i sommer.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Flere Finnmarks-elver opplevde rekordfiske i 2017, med mye storlaks, tross sein vår og store og kalde elver gjennom sesongen.

– Jeg forventer at den gode trenden fortsetter i 2018, sier utmarksforvalter Steinar Normann Christensen ved Finnmarkseiendommen (FeFo).

Fjorårssesongen endte på 68 600 kilo laks i FeFo- elvene. Inkludert Altaelva og Neidenelva, som ikke er FeFo- vassdrag, krøp fangstene over 90 000 kilo (uten Tanavassdraget).

I Lakselva i Porsanger viser oppsummeringen at 52 prosent av fangsten var laks fra sju kilo og oppover!

– Det har aldri tidligere blitt tatt så mye storlaks i våre elver, sier Christensen.

Ny kanonsesong i vente

Rekordene sto for fall i flere elver: Vestre Jakobselv (15 031 kg), Komagelva (5442 kg), Skallelva (1508 kg), Veidneselva (1867 kg) og Bergebyelva (2589 kg).

– Med en normal vår, ville fangstene trolig vært enda høyere, tror Christensen.

Utmarksforvalteren forteller om en jevn oppgang i fangstene siden 2002, og det er nå registrert den nest høyeste fangsten av mellomlaks siden 1995.

– Hva forventer du av 2018- sesongen?

– At trenden fortsetter.

– Hvilke elver ville du ha satset på til sommeren?

– Vi har laksefiske for enhver smak. Tørrfluefiskerne har f.eks. mange elver på Varangerhalvøya å velge blant. I tillegg til Laggo og øvre deler av Repparfjordelva.

Powered by Labrador CMS