Annonse

Test av Böker Saga Fillet Knife

Test av Böker Saga Fillet Knife.

Eksklusiv – og god!

Böker Saga Fillet Knife er en eksklusiv og pen kniv utviklet av den danske designeren Jesper Woxnæs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Kniven fremstår ved første øyekast som liten og spinkel.I test overrasket den imidlertid ved å gi de større knivene knalltøff konkurranse.

Bladet har perfekt fleksibilitet i forhold til lengde, var sylskarpt fra fabrikken og holdt veldig godt på eggen. Den responderte også bra på slipestålet.

Bladet kom bokstavelig talt litt til kort når skinnet skulle av på de største filetene. Skaftet er noe kort og spinkelt og passer aller best til litt mindre hender.

God design sørger likevel for at det også ligger behagelig i en større hånd, selv etter flere timers filetering og mye fiskeslim. Tommelen søker støtte langt ut på ryggen av bladet, men uten at det føles unaturlig.

Sliren av Kydex har flere tilpasningsmuligheter mht. innfesting i beltet (vertikalt, på skrå eller horisontalt). Dette gir muligheter for personlig tilpasning. Kniven sitter godt i sliren. Belteklips med bra lås sikrer godt og gjør sliren enkel å ta av og på.

Enkelte ville kanskje foretrukket en smekker lærslire på en såpass eksklusiv kniv, men det blir en smakssak. Kniven finnes i utgaver med satin og stonewash knivblad, samt med skaft i Grenadill treverk. Av de testede knivene passer denne best som en allround fileteringskniv til både liten og stor fisk.

Böker Saga Fillet Knife

Knivblad/lengde: 440c rustfritt stål, 7,5 tommer/ 19 cm
Fleks: Standard
Skaft: G-10
Slire: Kydex med belteklips

Leverandør: NordicWebshopsAS
Kontakt: www.kniveksperten.no, tlf. 45075583
Pris: kr 1775,-

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS