Annonse

Test av EcoFlow DELTA Mini

Ecoflow Delta Mini er ingen lettvekter. Men med god kapasitet egner den seg til bilferie, camping og strømløse koier ikke for langt fra motorisert tilgang.

Boksen går!

Strøm på boks – eller såkalt bærbare strømstasjoner – brer om seg. Vi har testet en allrounder fra EcoFlow.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Er jaktkoia di uten strøm? Da er sannsynligheten stor for at du allerede har vurdert å anskaffe deg en bærbar strømstasjon, eller stor «powerbank» om du vil. Selv om akkurat jegerens avhengighet av duppedingser er gjenstand for diskusjon, ønsker de fleste likevel å kunne lade mobiler, jaktradio, GPS og mer.

God kapasitet

Jeg har opparbeidet et elsk-hat-forhold til disse duppedittene. På butikkjedenes nettsider opplyses det ofte om at en strømstasjon eller powerbank lader en mobil, pc, nettbrett og lignende så og så mange ganger. Disse tallene har sjeldent vist seg å være i overenstemmelse med min erfaring. Og jo større kapasitet, desto større avvik.

12V- og 230V-kontakter på baksiden av strømstasjonen oppleves som upraktisk og uoversiktlig.

I tilfellet EcoFlow Delta Mini er slike eksempler ikke opplyst, noe som kan være like greit. Da slipper man å bli skuffet.

En fulladet Ecoflow Delta Mini kan holde et «tur-kontor» selvforsynt med strøm nesten en arbeidsuke – om man er sparsom med strømmen, vel og merke.

Strømboksen kan lade et kamerabatteri 25 ganger (trakk 4 %), eller lade en MacBook Pro cirka sju ganger. Man kan ønske seg mer. Det får du ved å forsyne strømboksen med solcellepanel, eller har tilgang til lading fra bil.

Pluss for hurtiglading

Designet er ikke min favoritt: At du har ulike USB-kontakter og display på framsiden, og stikkontakter og 12-volt på baksiden, fremstår uoversiktlig og upraktisk. Jeg regner med at en fremtidig utgave vil ha flere USB-C-utganger, som er den jeg helst bruker.

Bruker du derimot 230V stikkontakten for å lade en USB-enhet, bruker strømstasjonen mye energi på å lage nok spenning, slik at hver watt-time ut koster mer energi enn ved direkte lading via USB. Med strømstasjoner lærer man seg fort å spare på strømmen.

Et pluss, er at EcoFlowen har innebygget hurtiglader. Når du vet at konkurrenter krever en egen ekstern hurtiglader til rundt 2000 kroner, setter du pris på dette. Stasjonen kan altså enten fullades på to timer med vanlig lading, eller på én time med litt støy.

EcoFlow DELTA Mini

Bærbar strømstasjon til bruk i bil, hytte, båt

Vekt: 10,7 kg

Størrelse: 38x18x24 cm

Lademetoder: 230V AC, 12V fra bil og solcellepaneler.

Kapasitet: 882Wh. Kan styres med app

Pris: kr 11 695

Leverandør: Skanbatt, Skanbatt.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS