Annonse

Test av CAT S42 mobiltelefon

Test av Cat S42 mobiltelefon

For røffe omgivelser

Er du mye på tur og trenger en smarttelefon som tåler fukt og røff behandling, er CAT S42 et rimelig og greit alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

CAT S42 er av de enklere mer prisgunstige variantene i CAT sin serie av røffe smarttelefoner. Den kommer med Android 10, med kjente menyvalg og funksjoner.

Ytelse, hastighet og kamera oppleves moderat, men godt nok til «vanlig» bruk. Batterikapasiteten imponerer.

Det er veldig behagelig å kunne lade bare hver tredje dag ved daglig bruk. At telefonen er vanntett, er ikke så ekstraordinært, svært mange vanlige telefoner kan skilte med dette i dag.

Vi er likevel ikke i tvil om at CAT S42 tåler vesentlig mer enn ordinære mobiltelefoner. Sammen med god batterikapasitet og feltvennlig funksjonalitet, gir det økt sikkerhet og levetid i felt.

Brukervennlig

Telefonen er godt beskyttet av en solid og grepsvennlig plastramme, med forhøyning rundt skjerm. Glasset er av samme type som på ordinære telefoner, det er altså knuselig ved støt rett mot skjerm. Knappene på sidene (volum, av/på og egendefinert) er store og lettbetjente – også med hansker på.

Test: Samsung Galaxy Z Fold3

Stort pluss med berøringsskjerm som fungerer godt i alle slags vær og med våte fingre. Innstillingen «hanskemodus», som øker skjermfølsomheten, fungerer også overraskende bra.

Telefonen tilbyr ellers 3,5 mm hodete- lefonutgang på toppen, samt skuff med plass til to SIM-kort i tillegg til et MicroS- D-kort ved behov for ekstra lagringsplass. Alle innganger er utstyrt med solide, vanntette gummilokk. Lading skjer via den noe utdaterte Micro USB kontakten. Vi hadde foretrukket USB-C, som i dag er langt mer utbredt.

Tåler juling

Telefonen er klassifisert som vann- og støvtett (IP68), og skal tåle varig nedsenkning i vann. S42 er videre sertifisert etter MIL-STD-810G-standarden, hvilket blant annet betyr at den skal tåle store og raske endringer i temperatur (fra -30 til +65), samt vibrasjoner, fukt, sopp, salt, sand og støveksponering mm. over tid.

Foruten røff bruk i felt, har vi senket telefonen ned i vann (50 cm dybde) i 60 minutter. Vår testtelefon har også blitt utsatt for både kontrollerte og ukontrollerte fall og slag. Sette bort fra litt riper, har vi ikke opplevd fuktgjennomslag eller andre problemer.

Enten du er uvøren eller er mye i felt, og ikke kan klare deg uten en smarttelefon, framstår CAT S42 som et trygt og fornuftig valg til en overkommelig pris.

CAT S42

Solid smarttelefon med utskiftbart micro SD-kort. IP68- og MIL STD-810G-sertifisert. Ikke 5G-støtte.

Processor: Quad-core 1.8 GHz Cortex-A53.
Minne (RAM): 3 gigabyte.
Lagringsplass: 32 gigabyte.
Skjermstørrelse: 5,5 tommer.
Skjermoppløsning: 720 x 1440 piksler.
Tilkoblinger: Micro-USB.
Batteritid: 34 timer.
Batterikapasitet: 4200 mAh.
Operativsystem: Android 10.
Nettverk: Wi-Fi 5.
Mål: 161,4 x 77,3 x 12,7 mm.
Vekt: 220 gram.
Kamera: 13MP bildebrikke, f/2.0 (bak), PDAF, 5 MP (front)
Glass: Corning Gorilla Glass 5.

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS