Annonse

Test av Samsung Galaxy Z Fold3

Åpner nye dører

Galaxy Z Fold3 5G smelter to verdener sammen og åpner nye dører. Men den koster flesk, har et ruvende ytre og vil neppe passe alle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Brettbare skjermer i telefoner og nettbrett har blitt spådd å være framtidens mobile løsning – om målet er å få store skjermer som passer lomma. Samsungs er langt fremme på utviklingsfronten, og lanserte i fjor to nye varianter.

Flip, som «deler» telefonen på midten, og Z Fold3, som vi har testet, som kan foldes ut og bli til et nettbrett. Fordelene er mange, men det er også noen ulemper. Kan du leve med et ruvende ytre, vil du kanskje som meg oppleve at Z Fold3 endrer ditt forhold til mobilbruk og synet på brettbare telefoner for alltid.

Selger godt

I skrivende stund Z Fold trolig markedets beste brettetelefon. Tross prislappen på nær 20 000 kroner, en vekt på nesten 300 g og tykkelse på 1,6 cm, går salget unna. Men kan dette være noe for oss jegere og fiskere?

Her er Z Fold3 sammen med en «vanlig» smarttelefon av typen Huawei P20 Pro.

Håpløs telefon

Dessverre er en lukket Z Fold 3 en håpløs telefon. Her matcher den ikke engang Samsung sine egne toppmodeller, som koster halve prisen, har langt bedre komponenter og føles langt bedre i hånden og i lomma – og kan monteres i bilen. Z Fold holder altså ikke følge med eksempelvis Galaxy S21 på batterikapasitet, kameraytelser, fingeravtrykksleser (ikke på skjerm), og den er ikke støvtett.

Test: Smarttelefonen CAT S42

Den er dog godt bygget, er lynrask, har god lagringskapasitet, lysstyrke og gode skjermer.

Bruksområder

Altså kjøper ingen en Z Fold uten å kompensere ulempene. Skjermbeskyttelse er noe å vurdere, men det vil gjøre den enda større. Det at man kan bruke en S-Pen, er fint, men siden den blir liggende løs, vil den neppe bli særlig populær.

Det skal ikke stikkes under stol at et reint nettbrett er bedre. Men nettbrett har en tendens til å bli liggende hjemme. Fold3 vil løse dette, og lar deg få langt mer ut av jobbing på hytta – og ta stødige selfier på tur.

Du kan holde videopresentasjoner i båten, i bilen eller i teltet, uten stativ, og få unnagjort småjobber overalt. Formatet er nesten kvadratisk, men har falt i smak, og aldri før har et nettbrett eller en telefon passet mitt bruk bedre. Også kartlesing og bruk av typiske vær- og jakt- og fiskeapper får, bokstavelig talt, en ny dimensjon.

Ulike behov

For noen kan telefonen fungere som eneste løsning, men for en optimal mobilhverdag vil nok mange føle behov for å ha en «vanlig» telefon i tillegg. Jeg vil tro den tanken også har streifet produsenten.

Samsung Galaxy Z Fold3

Brettbar telefon bestående av en ytre 6.2” skjerm (832 x 2268 mm) og en 7,6” (2208 x 1768 mm) indre skjerm, som også kan brukes med en S-Pen.

Åpen: 158,2 x 128,1 x 6,4 mm.
Lukket: 158,2 x 67,1 x 16,0 ~ 14,4 mm. Prosessor: Qualcomm Snapdragon 888 Octa-core.
Hovedkamera: 3x 12MP wide/ultra wide/telephoto.
Frontkamera: 10MP (HID).
Innvendig «Under Display-kamera»: 4MP. Batteri: 4.000 mAh
Minne/lagring: 12GB/512GB (alt. 256GB). Vekt: 271 g.

Pris: fra kr 19 490,-

Leverandør: Samsung Norge, www.samsung.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS