Annonse

Test av Garmin Panoptix Livescope Ice Fishing Kit

Test av Garmin Panoptix Livescope Ice Fishing Kit
Vi har testet Garmin Panoptix Livescope Ice Fishing Kit i to år, og er rimelig imponert.

Et beist på isen

Dagen Garmin dyttet en Panoptix-sender gjennom isen, startet en ny epoke hva angår isfiske. Vi har testet riggen i to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Om du er en smule opplyst på trender i sportsfiskeverden, har du trolig hørt om Panoptix Livescope fra Garmin, Active Target fra Lowrance eller Mega Live Imaging fra Humminbird.

Disse systemene gir levende ekkoloddbilder på isen, og har revolusjonert hvordan vi fisker med ekkolodd. Garmin var først ut, både med teknologien og med en bag for is- og transportabelt fiske. Men husk at doningen veier over 11 kg, så til isefiske er pulk et must.

Til is- og båtfiske

Panoptix-elementene i dette settet er designet for å stå fastmontert i en båt. Dette bærer alt preg av, på godt og vondt, for du trenger jo ikke kjøpe mer enn bagen og batteriet om du har oppsettet i båten fra før.

Om så ikke er tilfelle, trenger du ikke gjøre mange grep med is-settet for å få full effekt av bagen i en båt.

Fortsatt rå

Vårt testkit var blant de første i Norge. Siden den gang har både senderen og skjermen (Echomap UHD 72CV, ikke en del av testen) i oppsettet fått oppgraderinger. Vår LVS32-sender er god nok for alle, og det med god margin. Men den nye pakka, som koster

noen ekstra tusenlapper, gir deg mulighet for å oppgradere til et lettere og bedre litiumbatteri, i tillegg får du et bedre skjermbilde og separasjon av fisk med den oppgraderte senderen LVS34.

«Den sorte boksen», eller GLS-10 modulen, som du må ha med, er uforandret. På «bærebrettet» har alt sin egen plass, og selv om det er stort og føles litt klumpete, er det verdt å dra med seg.

Grei hybridløsning

Det meste er veldig bra, du får fisket to - tre vanlige dager på en ladning, men vi savner en dedikert isfiskeversjon. Helst uten en så stor modul, og med mye kortere kabel. Er du ekstremt aktiv, og penger ikke er noen hindring, går du for Garmins oppgraderte utgave.

Er budsjettet sprengt, vil denne holde for de aller fleste. På is med mye overvann, blir ledninger og koplinger liggende faretruende nært vann og slush. Vi har heldig vis styrt unna uhell. Framovervisning gir unikt bilde av fisk og bunnformasjon opp til 20-30 m unna. Nedovervisning til ca. 40 m.

Garmin Panoptix Livescope Ice Fishing Kit

Klassisk isfiskesett med bag, fem lommer, bærehåndtak og vannavstøtende bunn. Braketten med bærehåndtak er tilpasset ekkolodd fra 7 til 10 tommer, ekkoloddmodul, ledninger og et batteri med to låsestropper. Delbar senderstang i plast, passer hull fra 150 mm og oppover

Ekkolodd sender: LSV32

Ekkolodd modul: GLS 10

Batteri: 12 V blybatteri m/vegglader

Vekt: 11,4 kg

Pris: kr 27.049,-

Leverandør: Garmin Nordic Norway AS,

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS