Annonse

Test av Rab Kaon

Fjærlett minimalisme

Rab Kaon er blant markedets aller letteste dunjakker. Den er ikke for frysepinner, men vil slå godt an hos gramjegere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Går man noen tiår tilbake, var dunjakker noen man hentet fram fra garderoben når vinteren var i emning. De var gjerne store og struttende, men varmet godt.

Produksjonsutviklingen tillot etter hvert et mer raffinert designuttrykk – uten at det gikk på bekostning av isolasjonsevnen. Snart fulgte også mer nedskalerte varianter for bruk i sommerhalvåret, og de siste 10–15 årene har dunjakker blitt en selvskreven del av folks turutrustning – året rundt.

Hybrid

Rab Kaon markedsføres som dunjakke, men kan til dels karakteriseres som en hybridvariant. Den har syntetisk isolasjonsmateriale over skuldre (greit om du bærer sekk), ved ermer og hofteparti. I tillegg er det uisolerte stretchpaneler under armene. Ellers dominerer smårutete kamre med 800 FP impregnert gåsedun.

Test: Sir Joseph Spike Hooded

Jakka har et forholdsvis kroppsnært snitt, og er utstyrt med ei lun og god hette. For å spare vekt, har den kun én lomme, som er plassert på venstre bryst.

Årstider

Jakka kan fint brukes som mellomlag under skallbekledning vinterstid, og da erstatte f.eks. en ullgenser, eller den kan brukes som ytterjakke hvis vær, temperatur og aktivitetsnivå tillater det. Personlig har jeg funnet den mest anvendelig vår, sommer og høst.

For gramjegere

For kompromissvillige gramjegere, er jakka definitivt verdt en ekstra titt. Dun har et suverent varme-til-vekt-forhold, men i såpass tynn utførelse som her, gir du i stor grad avkall på den særegne godfølelsen det er å dra på seg en litt tykkere dunjakke på sure kvelder eller i hustrige morgenstunder.

Man kan selvsagt kompensere med en ekstra ullgenser, men da går vektvinninga opp i spinninga.

Test: Arc’teryx Atom SL

Kaon framstår som et stykke godt gjennomarbeidet minimalisme, og det er ikke noe å utsette på finish og kvalitet. Den har egenskaper som absolutt gjør den relevant for aktive friluftsfolk.

Samtidig vil nok mange vurdere den mest som et kjekt tilleggsplagg.

Rab Kaon

Superlett dun/hybrid- jakke. Kommer i både dame- og herreutgaver.

Vekt: 235 g (str. M)
Antall lommer: 1
Materiale: Atmos ripstop nylon. Dunkamre fylt med 800 FP R. D. S sertifisert gåsedun. Pertex Quantum Air stretchpaneler under armene. YKK-glidelås i front. Leveres med ripstop nylon pakkpose.
Farger: Assortert

Pris: kr 2499
Leverandør: Equip Norway AS

Karakter: 5

Dunjakka Kaon fra produsenten Rab er en god dunjakke for gramjegere. Frysepinner bør kanskje vurdere andre alternativer.
Dunjakka Kaon fra produsenten Rab er en god dunjakke for gramjegere. Frysepinner bør kanskje vurdere andre alternativer.
Powered by Labrador CMS