Annonse

Test av EZE-LAP diamantbryne

Test av EZE-LAP diamantbryne

Gjør det skarpt i slakteboden

EZE-LAP diamantbryne med to sider er et solid bryne som ligger stødig på benken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Dette brynet skulle egentlig inngå i en kommende breddetest av diamantbryner til feltbruk. Det skilte seg imidlertid ut som langt større og tyngre enn de øvrige feltbrynene, vi valgte derfor å teste det separat, som et bryne til hjemmebruk. Dette er med andre ord ikke brynet du tar med når du skal gå langt og vil ha lettest mulig sekk.

Følgelig ble det liggende igjen i slakterboden når de andre brynene fikk luftet seg i fjellet under reinsjakta. På hjemmebane kom det til sin rett etter hver jakttur. Det første jeg merket meg var at den medfølgende gummimatten bidro til en stødighet jeg ikke har opplevd med annet slipeutstyr.

Her ble brynet liggende dønn i ro, og all oppmerksomhet kunne rettes mot riktig vinkel og sving på knivbladet. I begynnelsen var det litt lugging over brynesidene, men dette forklares allerede på innpakningen som naturlig, da diamantsidene skal gå seg litt til.

Alt i én bevegelse

Etter hvert ble det en god og naturlig bevegelse over brynet. Det er akkurat passe bredt, og langt nok til at hele eggen på knivbladet blir slipt med én bevegelse over brynesteinen. Dette gjelder både for små og mellomstore kniver. Er de veldig lange, må bevegelsen gjøres i to omganger for å komme over hele eggen.

For mine normale jakt-,slakte- og fileteringkniver, passer imidlertid størrelsen helt perfekt. EZE-LAP oppgis å ha en superfin (1200 grit) side, og en fin (600 grit) side. For meg opplevdes det mer som fin og middels, hvilket jeg også foretrekker å bruke.

Brynet egner seg best til hjemmebruk, eller der vekt og størrelse ellers ikke spiller noen rolle. Til dette bruket er mitt eneste ankepunktet at det burde fulgt med en liten plast-trekant med riktig vinkel for bruk til vanlige kniver. Ikke påkrevd om man er dreven, men for nybegynnere ville det vært til god hjelp. Prisen er høy nok til at dette kunne vært tilbudt i samme pakke.

EZE-LAP DD6SF/F

Diamantbryne med hhv superfin- og finkornet side.
Gummimatte medfølger. Finnes både i mindre og større modeller.

Mål: 5 x 15 cm. Vekt: 200 g.

Pris: kr 890,-

Leverandør: Brusletto

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS