Annonse

Test av Bergara BMR Carbon Rifle

Velkomponert småviltrifle fra Bergara

Bergara BMR Carbon Rifle er en småviltrifle med flere moderne trekk. Til en fornuftig pris.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Den spanske pipeprodusenten har med årene kommet med en del spennende riflemodeller. Det mest framtredende med Bergara BMR Carbon Rifle er den karbonviklede pipa.

En seksjon av pipa mellom kammer og munning er dreid ned utvendig, og så forsterket igjen med mange lag av karbonfiberduk. Det redu- serer vekten på rifla med over 200 gram, men pipa er samtidig stiv som en matchpipe.

Voksen

Låskassa i stål er kraftig og med en ganske smal utkasteråpning. Den ekstra styrken er neppe nødvendig i små kalibere, men det gir rifla et voksent uttrykk sammen med Picatinny-skinna på toppen. Sluttstykket har flat underside og doble utdragere. Mer moderne er hevearmens koniske hode, og en skulpturert boltmuffe. Avtrekkeren er justerbar i vekt med en lett tilgjengelig skrue.

Test: Bergara Extreme Hunter Nordic

Rifla leveres med både 5 og 10 skudds magasin. Jeg har kun benyttet det korteste, som fungerte uten problemer. Det har en utvidelse i bunnen, som, foruten å gjøre det mer håndterlig, gir et proft preg. En bred utløser er plassert i forkant av avtrekkerbøylen.

Skjeftet i svart kunststoff er velformet, med et slakt pistolgrep og en stilig gråspettet fargenyanse. Bakerst sitter en dyp og myk gummikappe.

Presis

Jeg satte på en Harris to-fot og skjøt en del forskjellig ammunisjon på 30 meters hold. Rifla leverte gode samlinger med mye av det den fikk servert. Den likte særlig Norma-2 og RWS Rifle Match, som begge leverte fem skudds grupper under centimeteren.

Test: CZ 457 Synthetic

Den lille utkasteråpningen gjør det vanskelig å legge patroner rett i kammeret, men til gjengjeld er det fyldige magasinet svært lett å bruke.

Produsenten har kostet på denne rifla en rekke kvalitetselementer, som i mindre grad avspeiles i prisen. Derfor seiler Bergara BMR Carbon Rifle opp som et godt kjøp blant det som tilbys i dagens marked, til tross for at den ikke ligger i det laveste prissjiktet. Lav vekt og god presisjon er gode egenskaper i en småviltrifle.

Bergara BMR (Bergara Micro Rimfire) Carbon Rifle

Salongrifle kaliber .22 Long Rifle, lages også i .22 WMR og .17 HMR.
Vekt: 2,3 Kg.
Pipe: 46 cm, karbon- viklet.
Munningsdiameter: 23 mm. Gjenget 1⁄2-28.
To magasiner, fem og ti patroner. Picatinnyskinne for kikkertmontering. Justerbart avtrekk. Skjefte i kunststoff.
Pris: Kr 9.990,-
Leverandør: Norma AS
Karakter: 5

Powered by Labrador CMS