Test av HS Precision .308 Win.

HS Precision jaktrifle settes sammen etter behov med valgfrie deler fra produsenten.
HS Precision jaktrifle settes sammen etter behov med valgfrie deler fra produsenten.

Skreddersydd rifle over disk

Sportskjeden XXL satser på jaktriflekonsept for den kresne. Våpenet settes sammen i Norge, med valgfrie deler fra Amerikanske HS Precision. Det gjør modellbegrepet overflødig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Den som blar litt i katalogene til større rifleprodusenter, blendes gjerne av et overveldende modellutvalg. Sportskjeden XXL tilbyr skreddersydde presisjonsrifler med deler fra USA-baserte HS Precision. XXL lagerfører en rekke ulike deler som settes sammen etter kundens spesifikasjoner. Dette omfatter flere stokkvarianter, låskasselengder og ikke minst piper i alle dimensjoner og lengder. Det er heller ingen begrensninger i kalibervalg, da pipene kamres i Norge etter bestilling.

Vi har prøveskutt en ganske alminnelig jaktrifle fra HS Precision i kaliber .308 Win. Fra benk fikk vi treskudds samlinger på 20 mm med Browning 155 g BXR, og flere andre patrontyper fulgte hakk i hæl. Produsenten garanterer ½ MOA samling, eller ca. halvannen cm på 100 meter.

Stiv låskasse
Låskassa er en kort boltmekanisme kalt Pro-series 2000, basert på Remington 700. Konstruksjonen er enkel, men godt utført. Den er sylindrisk og maskinert med mye gods for å være stiv. Pipa er festet med en strammeskive, som i tillegg gir rekyloverføring til stokken, også etter Remingtons mal. Bolten har to låseklakker, egen utdragerklo og hylseutstøter. Den har en trepunkts vippesikring av type Winchester M70 plassert i boltmuffa. Sikringen er både pålitelig, riktig plassert og enkel i betjening.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.