Annonse

Test av Benelli Lupo

Leken boltrifle fra Benelli

Nye Benelli Lupo er en funksjonell og moderne boltrifle med stil i alle detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Benelli er en moderne Italiensk våpenprodusent, som framfor alt er kjent for sitt store utvalg av halvautomatiske hagler.

Deres nye boltrifle Benelli Lupo er en designmessig perle, som lever opp til produsentens moderne og innovative profil.

De skråstilte linjene er gjenkjennelig Benelli-stil. Særlig den firkantede, skrå avtrekkerbøylen er uvant. Formen flytter avtrekkeren høyere opp mot senterlinja på våpenet, slik at vinkelen på avtrekkerhånden blir mindre.

Test: Benelli M2 Black 26

Rifla er bygget rundt en ramme av aluminium, som fungerer som en solid beddeblokk for låskassa av stål. Den mattsvarte ramma, eller chassiset om du vil, fungerer også som avtrekkerbøyle og brønn for magasinet.

Tilpasning

Mellom ramma og plastkolben har Benelli bygget inn sitt system for individuell tilpasning, i form av shims i kolbehalsen. Kolben har en myk og fjærende kinnkam, samt integrert rekyldemping. Både kinnstykket og kolbekappa kan byttes ut for å regulere høyde og lengde.

Pistolgrepet er bratt og forholdsvis smalt. Stokken har integrerte reimfester, og har dessuten mulighet for påbygging av et ekstra feste for tofot foran.

Test: Spartan Valhalla Bipod

Emalje

Pipe, låskasse og sluttstykke er overflatebehandlet med Benellis egen hemmelige oppskrift, og gir et elegant, svart emaljert utsende. Låskassa i stål har hele åtte skruehull for ulike typer siktemontasjer, fra lange skinner til enkle rødpunktbaser. Det følger med et par Weaver/Picatinny baser.

Også sluttstykket er særegent med en innsnevring på midten, utstikkende hevarm og egen knapp for demontering på boltmuffa.

Designmagasin

Magasinet i kunststoff fortjener også ros for funksjonen. Det ligger ekstra høyt i låskassa på grunn av sluttstykkets spesielle utsparinger rett i overkant av patronleiet. Derfor rommer det hele fem patroner som ligger i «sikksakk», separert av en skillevegg i forkant.

Test: Benelli 828U Beccaccia

Det er særdeles lett å fylle, og gir samtidig lett slipp på patronene under ladegrep. Magasinet sitter dessuten tett i ramma og i flukt med undersiden av rifla. Utløseren sitter nedsenket, men godt tilgjengelig i framkant.

Fast pipe

Pipa er ferdig gjenget for lyddemper med en gjengebeskytter i samme stil som pipa. Pipa er fast monter. Den er skrudd inn i låskassa og festet med en mutter, der sideflatene er eksponert av slisser i fortreet. Avtrekkeren er justerbar mellom ca. 1 og 2 kg, og gir som vanlig på moderne rifler et førsteklasses reint avtrekk.

Rifla har en kraftig, utstikkende sikringsfløy på kolbehalsen, og dessuten en knapp ved hevarmen for frigjøring av bolten.

Vennlig rekyl

Alle de stilige detaljene fungerer også godt sammen, og gjør rifla artig å skyte med. Det at grepet ligger nær senterlinja i våpenet, gir en god pekefølelse, særlig ved raske skudd. Sammen med kolbens rekylsystemer bidrar det også til en vennlig rekyl i .30-06.

Repetisjonen er svært glatt og presis med de glassaktige flatene både på sluttstykket og innvendig i kassa. Den litt snodige utstikkende hevarmskula er plassert akkurat der den skal være for å møte hånden.

Rifla leverte jevn god presisjon med fire forskjellige jaktpatroner, der Federal Trophy Bonded Tip 165 grain hadde et knapt merkbart fortrinn med samlinger under 20 mm.

Benelli Lupo er et spennende nytt tilskudd til dagens utvalg av reindyrkede jaktrifler. Rifla er så gjennomtenkt at den absolutt er verd prisen, og er et reelt alternativ til konkurrenter som Sako S20, Sauer 101 og Mauser M12.

Benelli Lupo

Boltrifle med chassis og kolbe i kunststoff. Låskasse i stål boret og gjenget for diverse baser. Overflatebehandlet med Benelli BE.S.T.-teknologi. Gode tilpasningsmuligheter for kolben. Gjenget for lyddemper M14X1.

Pipelengde: 56 cm.
Magasinkapasitet: 5

Vekt: 3,2 kilo.
Kaliber: Leveres i kaliber .243 Win, 6.5 Creedmoor, .270 Win, .308 Win, .30-06 og .300 Win Mag.

Pris: kr 19990,-
Leverandør: Jakt & Friluft AS

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS