Benelli M2 er en rekyldrevet halvautomatisk hagle med plastskjefte. Bak det svarte ytre skjuler det seg en arbeidshest. Foto: Olaf Schjøll

Test av Benelli M2 Black 26

Vi har hentet fram en av Benellis kjernemodeller, M2, og forstår hvorfor den fortsatt selger godt.
20. juni 2022

Den rekyldrevne, halvautomatisk jakthagla Benelli M2 Black 26 leveres med forholdsvis korte pipevalg og kort fortre med begrenset magasinkapasitet.

Dette oppsettet gir en bedre balanse enn vanlige fullskala og gassdrevne halvautomater. Det svarte plastskjeftet er stivt, og inneholder Bennellis rekyldempende Comfortech-system med gummiinnlegg og dyp asymmetrisk kolbekappe.

Test: Mossberg 940 JM Pro

Kolbens posisjon kan tilpasses individuelt med ulike mellomstykker (shims) i kolbehalsen og ved festeskruen bak. Låskassa er i svarteloksert aluminium. Sikringen er en romslig tverrbolt bak avtrekkeren. De sirkelpregede grepsflatene i skjeftet gir mye friksjon. Hagla er solid laget, og tåler alt av haglmaterialer.

Sikkert valg

Benelli M2 kan se ut som en litt trist og gjennomsnittlig halvauto, men under skyting kom glitteret fram. Det er en slags x-faktor i et velbygget våpen der alle små detaljer drar i samme retning. Balanse, grep, rekylopptak og funksjon glimrer i Benellien, og jeg perset på sportingbanen med den.

Test: Enkel koffert for haglepatroner

Den innhentet både rabbit og kjappe tverrduer fra høyre, som jeg vanligvis sliter med. Hagla var velsmurt i alle funksjoner som veksling og patronmating. Jeg opplevde munningsvippen som minimal, slik at andreskuddet kunne settes straks.

Benelli M2 er en gammel bestselger som har rykte for utholdenhet. Den er et sikkert kjøp for den som ønsker å jakte med halvautomat, og også for jaktskytteren som sikter mot figurjakta.

Benelli M2 Black 26

Rekyldrevet halvautomatisk hagle i kaliber 12/76. Rekyldemping i kolben. Utskiftbare choker.
Vekt: 3,2 kg
Pipelengde: 65 cm 8 mm ventilert skinne med rødt korn.
Magasinkapasitet: 3 patroner.

Pris: kr 19.900,-
Leverandør: Jakt og Friluft AS, www.benelli.it

Karakter: 5

 

Siste fra Utstyr

Davide Pedersoli Black Widow er en lett salongrifle med brytemekanisme og moderne skjefte i kunststoff. Med kikkertsikte og lyddemper er det et fint treningsvåpen. Foto: Olaf Schjøll
Småviltrifle du kan folde:

Test av Davide Pedersoli Black Widow

En småviltrifle kan være god å ty til når fjellrypa sitter løst. Denne lette folderifla får fint plass i rypesekken.
Test av Blaser B2 2-12x50 ic. Foto: Olaf Schjøll
Termisk tilpasning fra Blaser:

Test av Blaser B2 2-12x50 ic

Blaser B2 er en ny serie kortere kikkertsikter laget for å ruve mindre med frontmontert termisk kamera, men fungerer også fint uten.
Vi har testet den superlette pakkrammesekken Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack. Foto: Dag Slettebø
Superlett pakkrammesekk:

Test av Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Seek Outside Unaweep 6300 er en svært lett pakkrammesekk som balanserer fint i det krevende skjæringsfeltet mellom vekt, komfort og holdbarhet.

På forsiden nå