Test av Nissan Navara AT32

Høyt til hest

Nissan Navara er en arbeidshest. I Arctic Truck versjon er framkommeligheten imponerende.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

Dette er en jegerbil, og samtidig noe mer. Noe naboen ikke har. Pickupversjonen Nissan Navara Arctic Truck AT32, hvor tallet 32 henspiller på

dekkstørrelsen i tommer, er en artig bil å kjøre, ikke minst på dårlig vei. En ombygging og oppgradering i regi av Arctic Trucks, det anerkjente islandske selskapet som har spesialisert seg på bygging av 4WD-kjøretøy, øker bakkeklaringen til 26 centimeter. Noen ekstra centimeter kan synes ubetydelig, men du merker umiddelbart at her sitter du høyt til hest.

Suveren framkommelighet
Det andre som slår oss i løpet av en ukes testkjøring, er hvor tett opp til personbilkomfort dagens pickuper ligger. Med breie dekk på ruglete, dårlig asfalt, merker du naturligvis at dette er stivt og stort, noe som naturlig nok forplanter seg til karosseriet. Til gjengjeld er bilen helt sjef med last «ute i skauen». Digre 32 tommers hjul, kombinert med trekk på alle fire, gjør susen. I tillegg kan du koble inn lavgiret. Da kryper bilen opp hvor som helst! Samtidig flyter denne islandshesten komfortabelt av sted på motorvei, med overraskende lite kupestøy fra motor og hjul.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.