Test av Kaasbøll 660 SC BFA Edition

Kompro=miss=løs havfiske=maskin

Aktive fiskere og fiskecamper foretrekker nå moderne aluminiumsbåter til havfiske og raske forflytninger i røff sjø. På værbitte Hitra, har norske Kaasbøll sveiset noe av det gjeveste man kan fiske fra.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel. Det er ikke sikkert at informasjonen som står i artikkelen stemmer lenger.

For å teste båten som er ny for sesongen, måtte jeg dra til to havfiskeparadis. Først til Hitra, hvor Kaasbøll sveiser og designer alle sine båter. Så til Sørøya, hvor fiskecampen Big Fish Adventure skulle få seks like 23,5-fotere for å takle heftig sjø og fiske. Båtstørrelsen fungerer over hele landet, selv på de mest værbitte destinasjoner.

Siden alt kan custombygges, er prisene svært variable, men fortsatt overraskende konkurransedyktige. Vi valgte en 150 hk og mener det er et godt utgangspunkt for opptil fire fiskere som ønsker høy snittfart uten å øke pris og bensinforbruket unødvendig. Under fabrikkbesøket på Hitra testkjørte vi standardutgaven med Zipwakes automatiske trimflaps under verst tenkelige værforhold.

660 SC er en av få fiskecampbåter jeg har kjørt i høy fart og vilter sjø over lengre distanser. Båten behersker elementene imponerende godt – 15 sekundmeter vind og heftig sjø er fortsatt mulig å bevege seg i.

Kjære leser!

For å lese denne artikkelen må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.