Annonse

Min Jegerdokumentasjon

I skrivende stund er det over 50.000 jegere som har lastet ned appen til en smarttelefon med Android. Hvor mange som har lastet ned appen på iPhone er uvisst, da Apple ikke deler slike tall.

Digital ettersøksavtale rett i lomma

Miljødirektoratet er i gang med å legge inn støtte for ettersøksavtaler i appen «Min Jegerdokumentasjon».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er liten tvil om at jegerne har blitt mer og mer digitale de siste årene. Med appen «Min Jegerdokumentasjon» slipper du å ha med deg jegeravgiftskort på papir.

Jakter du storvilt, trenger du ikke ha med deg dokumentasjon på avlagt skyteprøve heller, forutsatt at du har alt dokumentert riktig på telefonen. Derimot må du fortsatt ha med deg våpenkort(ene) fra politiet.

I oppstarten

Nå er Miljødirektoratet i gang med å tilrettelegge for at ettersøksavtaler skal kunne legges inn i appen. Men det er ikke sikkert du kan droppe papiravtalen til årets bukkejakt 10.08.22.

Les også: Har du ettersøksavtalen i boks?

– Vi er helt i oppstarten med dette arbeidet, og kan foreløpig ikke si konkret hvordan løsningen blir eller når den forventes å bli ferdig, sier seniorrådgiver i viltseksjon Tonje Stubsjøen Kvaløy hos Miljødirektoratet.

– Gjør det lettere

Jakthundkonsulent Olav Greivstad i NJFF synes videreutviklingen av appen er gledelige nyheter.

– Dette gjør det mye lettere for jegerne å ha all nødvendig dokumentasjon med seg. Etter hva jeg vet, er første steg å få NKK sitt ettersøksregister og Jegerregisteret til å snakke sammen, sier han.

Les også: Dette må du vite om ettersøk

Powered by Labrador CMS