Annonse

Test av Swedteam Ridge Pro M Anorak

Swedteam Ridge Pro M Anorak har visse forbedringsmuligheter, viser vår test.
Swedteam Ridge Pro M Anorak har visse forbedringsmuligheter, viser vår test.

Anorakk for ruskevær

Swedteam Ridge Pro M er en lang anorakk med asymetrisk glidelås i siden. Du får pansring mot vær og vind, men også noen mindre heldige detaljer på kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Ridge Pro M har en membran med 10 000 mm vannsøyle, og har vært helt vanntett i mitt bruk. Men i likhet med annen syntetisk membranbekledning, er pusteevnen på høyde med Elvis i Las Vegas.

Det blir klamt under fysisk aktivitet, men gode luftemuligheter hjelper. Jeg har en god del brukserfaring med forrige modell, Ridge Pro, som er en rein anorakk. Den nye modellen tilbyr på sin side evakuering fra jaktdressen, uten at man føler seg som en eremittkreps.

Trange vrengelommer

Ridge Pro M har en kjekk kengurulomme med stikklomme/ varmelomme bak. Modellen har også radiolommer i mesh på begge sider. Disse må vrenges og henges på utsiden. Om du ikke har en liten og nett radio, oppleves det litt trøblete å få den ut og inn av lommen.

Test: Alaska Apex APS jaktdress

Ikke ess i ermet

Ermet avsluttes i mansjetter av neopren med borrelåsstramming. I regn blir neoprenet gjennomvåt, og det holder veldig godt på fuktigheten. Dermed blir også innermansjetten klissvåt og det samme blir ermene på ulltrøya. Jakka hadde vært bedre uten neoprenmansjettene.

Tungvinn glidelås

Jakka har komfortabel passform, og den gode lengden er veldig behagelig på post og under moderat aktivitet i dårlig vær. Glidelåsen har i seg selv fungert bra.

Test: DeerHunter Explore jaktdress

Den asymmetriske hovedglidelåsen er for så vidt et kult designgrep, men den kan være noe utsatt for slitasje om man går mye med sekk. Plasseringen gjør den også litt tungvinn å åpne/lukke.

Swedteam Ridge Pro M Anorak

Lang vann- og vindtett anorakkjakke med ytterstoff i børstet polyester og Covertex 1000 membran. Innerfôr i mesh.

Mansjetter i neopren, innermansjetter i tøyelig polyester. Avtagbar hette med formbar brem og midjebelte i nylon.

Radiolomme på begge sider, kengurulomme med glidelås og klaff med trykknapper, stikklommer med vannavvisende glidelås og stikklomme på ryggen med glidelås i begge ender.

Vekt: 1340 g (str. L).
Pris: kr 3650,-
Leverandør: Swedteam AB, www.swedteam.com

Karakter: 3.5

Powered by Labrador CMS