Annonse

Test av RWS Evolution Green .308 Winchester

Test av RWS Evo Green

Teknisk tinnkule

RWS Evolution Green .308 Winchester erspesielt laget for knall og fall-effekt på vilt.

Publisert

Vanligvis er det ønsket at en jaktkule skal holde best mulig sammen og ha høy restvekt. I noen tilfeller er det derimot ønskelig med en kontrollert eksplosjon heller enn ekspansjon, særlig når viltet bør falle øyeblikkelig. 

Ettersøk i tett buskas kan være utfordrende, og hurtig fall kan trumfe kjøttverdien. RWS Evo Green er en blyfri kule med skillevegg og tinnfylling. 

I tuppen sitter en ekspansjonsplugg over en tinnkjerne med svakhetssoner. Den forniklede mantelen er ekstra tynn i fronten. 

Test av RWS Evo Green
Denne kula ble skutt i vann fra ca 20 m hold, og gjorde det den er konstruert for. Den fronten av kula har fragmentert, og rester av mantel og tinnkjerne ligger ved siden av den solide basen på kula.

Den fremre delen ekspanderer dermed raskt, og avgir en rekke fragmenter som sprer seg i viltet som sekundærprosjektiler. Den bakre delen holder sammen og passerer tvers gjennom mindre vilt.

Jeg har testet RWS Evolution Green kaliber .308 i flere rifler. Den ga akseptabel presisjon i alle våpen, uten å sette de helt små gruppene. 

Skutt i vann ble den fremre delen skrelt av hurtig, mens kjernen fortsatte rett fram. Restvekten var 5,95 gram, eller 66 prosent. Jeg målte utgangshastigheten til rundt 890 meter per sekund, som tilsvarer produsentens opplysninger.

RWS Evolution Green er en typisk tysk kule for mindre storvilt, spesielt laget for knall og fall-effekt på viltet. For den som jakter rådyr i skogen vil kula passe godt, og særlig ved åtejakt på villsvin om natten.

RWS Evolution Green .308 Winchester

Patron i kaliber .308 Winchester for mindre storvilt. Innskutt på 100 meter faller kula 10,8 cm på 200 meter. Fås også i en rekke andre kalibere.

Ballistisk koeffisient: 0,318 

Kulevekt: 9 gram (138,9 grain) 

Utgangshastighet: 890 m/s. 

Pris: kr 69,95,- per stykk 

Leverandør: Norma AS 

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS