Annonse

Test av BioAmmo Rex Steel

Miljøvennlig leirduepatron

Spanske BioAmmo lager stivelsesbaserte haglpatroner som brytes ned giftfritt i naturen. Nå kommer de også med leirduepatroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Komponentene i patronen fra BioAmmo er laget av et plantebasert materiale som brytes ned når de kommer i kontakt med fuktig jord.

Gevinsten ved leirduepatroner er nok mindre enn for jaktpatroner, siden tomhylsene konsekvent søppelhåndteres på banene. BioAmmo er restavfall i kildesorteringen, og kan skape et sorteringsproblem så lenge det skytes med plast samtidig.

Test: BioAmmo Lux

På den annen side skytes det uhorvelige mengder leirduepatroner verden over, så dette er et steg i riktig retning.

Pris avgjør

Organisert baneskyting er basert på storinnkjøp, så her vil trolig prisen være avgjørende for å få på plass mer miljøvennlige rutiner.

Leirduepatronene RexSteel kommer med to ulike ladninger i kaliber 12, 24 og 28 gram.

Jeg har skutt noen runder på sportingbanen med begge, uten å bomme verken mer eller mindre. Drevne baneskyttere vil nok plukke opp nyansene bedre enn meg. Hastigheten på patronene målte jeg til henholdsvis 400 og 425 m/s, som er i området produsenten lover.

Patronen med 28 gram hagl er ladet til standarden «High Performance» som gir høyere trykk og dermed mer fart, men som stiller krav om liljemerkede våpen.

For den som har mulighet til å kose seg med leirdueskyting på villbane, kan disse patronene gi bedre miljøsamvittighet.

BioAmmo Rex Steel

Leirduepatroner kaliber 12/70 med haglvekt 24 og 28 gram. Nr 7. Forladning og patronhylse i plantebasert biopolymer som er gift- og fossilfrie.

Pris: kr 3,78 pr. stk.

Leverandør: Magne Landrø AS

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS