Annonse

Laksefoto 2019

Inger Synøve kan vinne to døgn i Altaelva - hva med deg?

Med dette bildet vant Inger Synøve Abrahamsen ukespremien i Laksefoto 2019. Nå er hun med i konkurransen om to døgn guidet laksefiske i Altaelva i den beste fisketiden i slutten av juli, 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Jakt & Fiske har nå kåret første ukesvinner i laksefotokonkurransen. Det ble Inger Synøve Abrahamsen fra Sandefjord (Stokke) i Vestfold, for nærbilde av en laksefinne med lus, tatt i Åbyfoss i Numedalslågen 7. juni.

Hun er strålende glad, både for et gavekort på 1000 kroner, og for flotte forhold så langt i sesongen.

– Vær og vannføring er perfekt. Det har vært god oppgang så langt, og forholdene ser veldig lovende ut framover, sier Abrahamsen.

Vinneren har fisket i Lågen i hele 40 sesonger, og har 40-50 laks på samvittigheten. Sesongstart i elva er 15. mai, men som gjestefisker må hun vente til 1. juli med å fukte snøret. Ventetida bruker hun til fotografering, som hun også er veldig glad i.

Fisken på bildet ble tatt på flue den 7. juni, av Inger Synøve Abrahamsens mann. Hun anslår at den veide 7-8 kilo.

Jakt & Fiske gratulerer!

I sommer – i det internasjonale villaksåret 2019 – bør du være på hogget. Ikke for å ta den største laksen, med det beste bildet. Derfor bør du ha kameraet klart til «skudd» når du er i elva.

Hva ser juryen etter? I alle fall en av disse tre s-ene: spenning – stemning – særegenhet.Inneholder bildet ditt et av disse elementene, har du kommet langt på vei. Skitt fotojakt!

Ps! Du må ikke nødvendigvis ha det råeste speilreflekskameraet for å vinne sommerens fotokonkurranse. En god smarttelefon eller et kompaktkamera kan være bra nok, så sant lyset er rimelig bra.

Her er premiene

1. premie. To døgns guidet fiske i Altaelva for en stang (kun fluefiske) i Bollo og sagnomsuste Øvre Sierra i Vina-sonen, 29.–30. juli, sommeren 2020. Premien inkluderer reise, båt med roer, og kost og losji i Alta.

Verdi kr 20 000,-.

2. premie. Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II kompakt systemkamera, med innebygd 25–400 mm.

Kompromissløst superzoomkamera med stor entommers sensor og brennvidde tilsvarende 25–400 mm i fullformat. Kameraet for deg som vil takle alle situasjoner, men ikke vil bære med deg tungt speilrefleksutstyr. Filmer i 4K og har gode egenskaper i svakt lys.

Verdi kr 9939,-.

3. premie. Olympus Tough TG-5 vanntett kompaktkamera som tåler alt! TG-5 er den siste i rekken av kompaktkameraer fra Olympus.

Verdi kr 3990,-.

Denne Härkila-skjorta (kr 849,-) er en av mange populære produkter i NJFF-butikken.

Ukevinner

Hver uke gjennom hele sommeren, kårer vi en ukevinner. Vedkommende får velge en premie for inntil 1000 kroner fra NJFF-butikken, og får tilsendt en rabattkode for bruk i butikken. Se njffbutikken.no.

Her er konkurransereglene

  1. Konkurransens varighet er fra 1. juni til 31. august 2019.
  2. Bildene skal være tatt i denne perioden.
  3. Fotografen skal oppgi tidspunkt, sted og konkret informasjon om bildet.
  4. Konkurransen er åpen for alle, utenom ansatte i NJFF.
  5. Du kan sende inn inntil tre bilder per uke.
  6. Hver uke kåres en ukevinner.
  7. Hver av ukevinnerne går videre til finalen, der de tre beste premieres, som annonsert.
  8. Juryen er suveren i sine avgjørelser.

Juryen består av journalist og fotograf Torgeir W. Skancke (juryleder), ansvarlig redaktør Ole Kirkemo, og prosjektleder i Villaksens år, Karina Gjerde.

Her er fire fototips:

«Rydd opp» i motivet: Elementer som ikke tilfører bildet noe, trekker det i stedet ned.

Gå tett på: Dette er spesielt effektfullt hvis det skjer noe i bildet, eller hvis du vil ta portretter.

Vær der det skjer: En god fotograf tar bilder fra ulike vinkler, eksempelvis når en fisk håves: Sett deg på huk – eller legg deg ned – og ta bildet.

Bruk fantasien: Du trenger ikke ta laksefiskebildet slik du har sett andre har gjort det før deg. Gå heller egne veier, finn nye vinkler og utsnitt. Det er da du overrasker leseren – og juryen.

Powered by Labrador CMS