Politiet anmelder ulovlig hummerfiske – fylte båten med ulovlig utstyr

Politiet, Statens naturoppsyn og Fiskeridirektoratet gjennomførte denne uken en storstilt aksjon mot ulovlig hummerfiske. Det endte med storfangst.
28. september 2018

Aksjonen ble gjennomført i Telemark onsdag 26. september med utgangspunkt i Kragerø og Brevik. Det lovlige hummerfisket starter mandag 1. oktober, men onsdagens aksjon viste at flere har tjuvstartet.

Fiskeridirektoratets båt ble så full at aksjonen måtte avblåses tidligere enn planlagt.

– Det ble beslaglagt minst 40 teiner. Planen for aksjonen var å komme over et større område, men på grunn av et så stort beslag, rakk de ikke å komme over hele området som var planlagt, sier Ole Sølvik, leder for seksjon for økonomi- og miljøkriminalitet i Sørøst politidistrikt.

Oppretter straffesaker
Han omtaler aksjonen som vellykket og utelukker ikke at det blir tilsvarende jobber i dagene fremover. 

– Generelt kan jeg si at dette er noe vi har fokus på nå, inn mot oppstarten. Vi skulle jo ønske at vi ikke kom over noen ulovlige teiner, men det er jo en vellykket aksjon når vi får avdekket ulovlig fiske, sier Sølvik til NTB.

Etter kontrollen trengte de hjelp av Falck for å transportere alle de beslaglagte teinene. 

– Det blir opprettet straffesaker, og disse blir etterforsket. Beslagene skal vurderes og kanskje destrueres, sier Sølvik.

16 nye fredningsområder
Selv om hummerfisket starter 1. oktober, er det flere steder i landet der det er forbudt å fiske etter hummer hele året. I år innfører Fiskeridirektoratet 16 nye områder der det er forbudt.

Dette gjelder blant annet Lustrafjorden, Aurlandsfjorden, mesteparten av Sogndalsfjorden og Barsnesfjorden. I et område ved Trollsøy i Austevoll og to områder i Flekkefjord innføres det forbud som gjelder på ubestemt tid.

Emneord: 

På forsiden nå